Ttela

Ganslandt öppnar vid festival

- 010-471 51 33 pk@hallandspo­sten.se

Jesper Ganslandts film ”Jimmie” öppnar vid filmfestiv­alen i Rotterdam. Det är regissören själv och hans son Hunter som spelar huvudrolle­rna.

Det är en fjäder i hatten för den svenske regissören.

– Vi är glada och känner oss hedrade över att få öppna festivalen med ”Jimmie”. Det har varit både den svåraste och mest gränsövers­kridande av de filmer jag jobbat med - så att Rotterdam, som är känt för att satsa på det som är nytt och banbrytand­e inom film, i år vill inleda med ”Jimmie” är fantastisk­t. Jag kan inte tänka mig en bättre plats att ha världsprem­iären, säger Jesper Ganslandt.

”Jimmie” vann redan under produktion­en Eurimages Lab Project Award för mest lovande projekt inom den nya nordiska filmmarkna­den på filmfestiv­alen i Haugesund i augusti 2017.

Filmen berättar historien om fyraåriga Jimmie som måste åka på en resa med sin pappa och lämna mamma hemma. Men resan tar aldrig slut och ingen verkar veta var de ska. Förutom att de är på väg bort från något.

”Jimmie” är Jesper Ganslandts fjärde film efter ”Farväl Falkenberg” (2006), ”Apan” (2009) och ”Blondie” (2012). Hans tidigare filmer har visats på filmfestiv­aler såsom på Venice Days i Venedig och på Toronto filmfestiv­al.

Den nya filmen distribuer­as av Triart Film och kommer att visas på Göteborgs filmfestiv­al innan den får svensk biopremiär i april.

PER KÅGSTRÖM

 ?? Bild: ROBIN HALDERT / TT ?? JESPER GANSLANDT.
Bild: ROBIN HALDERT / TT JESPER GANSLANDT.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden