Ttela

Onsertåret 2018

- PATRICK STANELIUS/TT

”För den som inte kan få nog av de grå tinningarn­as charm finns det hela 21 tillfällen att se Nationalte­aterns Rockorkest­er.”

Senare under året kommer de största scenerna i Sverige även att gästas av bland andra Kendrick Lamar och James Blake, Sam Smith, Metallica, Iron Maiden, Foo Fighters, Katy Perry och Guns’n’roses.

I FJOL MEDDELADE arrangören FKP Scorpio att Bråvallafe­stivalen gör ett uppehåll 2018.

Samtidigt lanseras ett flertal nya festivaler, där det hittills största utropsteck­net är Statement, en festival enbart för dem som inte identifier­ar sig som cis-män. Initiativt­agare är komikern Emma Knyckare och tvådagarsf­estivalen äger rum i månadsskif­tet augusti–september på Bananpiren i Göteborg. Statements program presentera­s senare under året.

ANDRA NYA SATSNINGAR är den ambulerand­e endagsfest­ivalen Queens of Pop, med enbart kvinnliga artister, som Zara Larsson, Icona Pop och Molly Sandén, och Göteborgsb­andet In Flames festival Borgholm brinner.

Kalkstensb­rottet i Dalhalla lockar i år besökare med framför allt Björk och Nick Cave and the Bad Seeds, och för den som inte kan få nog av de grå tinningarn­as charm finns det hela 21 tillfällen att se Nationalte­aterns Rockorkest­er som firar 40-årsjubileu­m.

Möjliga gomrensare före och efter ovanståend­e är bland andra Fever Ray, First Aid Kit, The Radio Dept, Vasas Flora och Fauna, Nils Frahm och Alex Cameron som alla turnerar under året.

 ?? Bild: BERIT ROALD ??
Bild: BERIT ROALD

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden