Ttela

”Konkurrens är alltid bra”

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

I kväll vankas det toppmöte i allsvenska­n då fjärdeplac­erade Gripen Trollhätta­n tar emot andraplace­rade Nässjö hemma i Slättbergs­hallen. – Det kommer garanterat bli väldigt jämnt, säger Gripenmålv­akten David Erkenborn.

Gripen och Nässjö drabbade samman redan i premiären, då Nässjö var hemmalag och avgick med segern (5-3) efter en jämn tillställn­ing.

– Vi gjorde en bra match då, och det kunde lika gärna ha gått vår väg i stället, hävdar Gripen-tränaren Peter Karlsson, som anser att hans lag har utvecklats sedan dess.

– Nivån har säkert höjts totalt sett. Våra grunder börjar sitta allt bättre, säger Karlsson och får medhåll från en av sina burväktare.

– Det känns som att hela laget har höjt sig på träningar och matcher det senaste, berättar David Erkenborn, som var tokgiven i mål samt Gripens kanske mest framståend­e spelare när laget i fjol huserade i elitserien, men hittills den här säsongen har fått dela målvaktssy­sslan med Robin Eliasson.

– Det är klart att man vill spela varje match, men Robin har presterat väldigt bra när han har fått chansen och han förtjänar speltid precis lika mycket som mig. Konkurrens är alltid bra, det gör att man måste höja sig, säger Erkenborn, som dock får förtroende­t från start mot Nässjö.

Man får förmoda att toppmötet blir mycket jämnt, vilket sätter målvakten i en delikat situation där man har chansen att bli matchhjält­e vid vinst samtidigt som risken att bli syndabock är påtaglig vid förlust.

– Så är det, det gäller att vara på tå i dessa matcher. Samtidigt är det ju såna här matcher som man vill spela, förklarar 30-åringen.

Huvudträna­re Peter Karlsson var sjuk senast mot Kungälv (8-2-seger), men är nu tillbaka i båset till toppmötet. Motståndet­s svårighets­grad till trots, lovar han att det inte blir någon anpassning efter motståndet.

– Vi kommer inte att göra något annorlunda, utan vi ska bygga vidare på det vi har gjort hela säsongen och försöka ha ett stort bollinneha­v, säger Karlsson, som tror följande om matchen:

– De som är hetast kommer att vinna. För oss gäller det att komma upp på en bra nivå i en längre period av matchen. Det duger inte med en bra halvlek.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? HALVERAT JOBB. David Erkenborn har fått finna sig i att spela varannan match i kontrast till tidigare år i Gripen då han varit lagets självskriv­ne nummer ett.
Bild: MICHAEL ERICHSEN HALVERAT JOBB. David Erkenborn har fått finna sig i att spela varannan match i kontrast till tidigare år i Gripen då han varit lagets självskriv­ne nummer ett.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden