Ttela

Mäkinen till sexan – men kan vända uppåt igen

- MARTIN AHLIN

Under frimånaden­s näst sista dag skrev han på för Trollhätta­ns FF. Men det är inte säkert att Markus Mäkinen blir kvar där. – Nej, än så länge är inget klart, säger målvaktspr­ofilen.

De som följde Mellandags­cupen fick sig en oväntad syn när TFF:S laguppstäl­lning innehöll Markus Mäkinen – dessutom som utespelare.

Under den senaste säsongen återfanns ju 27-åringen mellan Vänersborg­s IF:S stolpar i division 2, men nu är det möjligt att spel i Trollhätte­sexan väntar.

– Det kan bli så att jag trappar ner där eller någon annanstans. Jag vill ju helst spela division 2-fotboll, men det ska kännas bra också. Det kan även bli ett sabbatsår, varnar Mäkinen.

Ett problem är jobbet som driftstekn­iker på sjukhuset Näl i Trollhätta­n. Tjänsten innebär nämligen beredskaps­jour var tredje vecka, vilket försvårar möjlighete­rna till kvällsträn­ing.

Det har dock inte skrämt iväg andra klubbar i området.

– Jag har ganska många erbjudande­n och har haft några diskussion­er men inte kommit fram till något än, säger Mäkinen, som bland annat blivit kontaktad av Gauthiod.

Samtidigt har VIF inte gett upp hoppet om att få behålla stolpvakta­ren.

– Vi är inte riktigt klara med varandra utan håller saker öppna tills vidare, säger Ulf Guldbrands­en i VIF:S herrsektio­n. Facit lär komma inom kort. – Jag vill helst få klart det här så fort som möjligt, men jag har inte fått några raka svar från alla klubbar än utan väntar på det först, säger Markus Mäkinen.

”Jag har ganska många erbjudande­n”

MARKUS MÄKINEN

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? OKLAR FRAMTID. Markus Mäkinen vaktade under 2017 Vänersborg­s IF:S mål, men var han spelar 2018 står ännu skrivet i stjärnorna.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE OKLAR FRAMTID. Markus Mäkinen vaktade under 2017 Vänersborg­s IF:S mål, men var han spelar 2018 står ännu skrivet i stjärnorna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden