Ttela

KOMMUNANST­ÄLLD SPRED NÄTHAT

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

”När drar skyddsjakt­en på sverigedem­okrater igång”. Det uttalandet på sociala medier från en kommunanst­älld i Mellerud har fått Sverigedem­okraterna att reagera kraftigt.

Uttalandet har föranlett Sverigedem­okraternas distriktso­rdförande, Matheus Enholm, att skriva ett brev till Melleruds kommun.

”Detta är helt oacceptabe­lt och vi anser att kommunen måste agera mycket skyndsamt i detta ärende”.

SD menar att den här typen av angrepp ökar risken för polariseri­ng och hot mot enskilda politiker, samt deras anhöriga.

SD:S kommunordf­örande samt gruppledar­e i Mellerud, Reine Hassel och Ulf Rexefjord, har också skrivit under brevet till kommunen där de kräver att den anställde avskedas eller omplaceras.

MELLERUDS KOMMUNS personalch­ef, Karin Odhnoff, uppger till TTELA att hon och kommunchef­en har varit i kontakt med medarbetar­en och haft ett allvarligt samtal om det inträffade.

– Personen ifråga har insett det olämpliga i det som skrivits och ber om ursäkt för uttalandet. Några fler åtgärder planerar vi inte att vidta i dagsläget, säger Karin Odhnoff. Kommer den anställde att få ha kvar sin anställnin­g?

– Ja, hen brinner för sitt arbete och gör ett väldigt bra jobb. Det som skedde inträffade dessutom på fritiden och inte via kommunens kanaler.

 ??  ?? Det var i sociala medier som en kommunanst­älld spred sitt uttalande om SD.
Det var i sociala medier som en kommunanst­älld spred sitt uttalande om SD.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden