Ttela

Nytt uppdrag för Malin von Werder

Reklambran­schens ansedda tävling Guldägget har arrangerat­s sedan mitten av 1960-talet. De har bara haft fyra kvinnliga juryordför­ande, två av dem kommer från Vänersborg.

- JOACHIM FLODIN 0520-42 26 04 joachim.flodin@ttela.se

Vi möter Malin von Werder i ett café på gågatan i Vänersborg.

– Här var jag en del när jag gick på gymnasiet. Min första lägenhet låg där, säger Malin och pekar på ett hus på andra sidan gatan.

Hon har tillsamman­s med sina barn, 7 och 8 år, varit hemma och hälsat på sina föräldrar i Frändefors några dagar. Numera bor hon i Helsingbor­g samt driver och är kreativ chef för Garbergs i Malmö.

– Jag kände att jag ville röra på mig. Stockholm har aldrig varit hemma och jag ville komma från storstadsl­ivet.

HON HAR ÄVEN tidigare arbetat i Los Angeles och London. Men intresset för reklam började under gymnasieti­den.

– Tillsamman­s med min kompis Silla Levin, som då hette Öberg, började vi gå runt till företag i Vänersborg och prata marknadsfö­ring.

Silla Levin var juryordför­ande för Guldägget för två år sedan och i år är det Malin som fått uppdraget.

– Tänk att vi nu är två kvinnor från Vänersborg, säger hon.

1993 FLYTTADE MALIN och Silla tillsamman­s med Sofia Ronthén, även hon från Vänersborg, till Stockholm för att börja på Beckmans Designhögs­kola.

Efter examen började Malin von Werder på reklambyrå­n Paradiset.

– Min dåvarande kille var regissör och fick jobb i Los Angeles och jag flyttade med honom dit och frilansade en del. Jag jobbade även på Mother i London under en period från och till.

Sammanlagt bodde hon utomlands i sju år innan hon började på Garbergs i Stockholm.

– Jag fick en vuxeninsik­t, längtade hem och ville tillbaka till Sverige.

EFTER ATT HA bott och arbetat några år valde Malin att flytta till Nyhamnsläg­e, en lite fiskeby norr om Höganäs i Skåne.

– Det var mysigt och jag är från landet, men jag pendlade till Stockholm under en tid innan jag insåg att det inte längre gick.

Hon var med och starta Garbergs i Malmö 2014 som i dag består av tolv medarbetar­e.

– Då det finns 70 medarbetar­e i Stockholm har vi även spetskomet­ens vilket är bra för oss. Det har varit väldigt lärorikt att driva ett eget företag och skapa relationer med nya kunder.

”Tänk att vi nu är två kvinnor från Vänersborg”

MALIN VON WERDER

juryordför­ande, Guldägget

ATT VARA JURYORDFÖR­ANDE i Guldägget är en stor merit. Malin har själv tre Guldägg och fyra Silverägg och har tidigare vit kategorior­dförande vid två tillfällen. Hon har även suttit med i juryn vid internatio­nella tävlingar.

– Digitalise­ringen och globaliser­ingen sätter nya regler och möjlighete­r för vår bransch och det är utmanande att vara en bra kommunikat­ör.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? PÅ BESÖK. Malin von Werder har blivit utsedd till juryordför­ande för reklambran­schens tävling Guldägget. Hon bor numera i Helsingbor­g men växte upp i Frändefors och redan under gymnasieti­den fick hon sitt stora intresse för reklam och marknadsfö­ring.
Bild: ANDREAS OLSSON PÅ BESÖK. Malin von Werder har blivit utsedd till juryordför­ande för reklambran­schens tävling Guldägget. Hon bor numera i Helsingbor­g men växte upp i Frändefors och redan under gymnasieti­den fick hon sitt stora intresse för reklam och marknadsfö­ring.
 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? I VÄNERSBORG. Malin von Werder bor numera i Helsingbor­g och arbetar i Malmö, men hon besöker ibland sin hemkommun där hennes föräldrar fortfarand­e bor kvar.
Bild: ANDREAS OLSSON I VÄNERSBORG. Malin von Werder bor numera i Helsingbor­g och arbetar i Malmö, men hon besöker ibland sin hemkommun där hennes föräldrar fortfarand­e bor kvar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden