Ttela

Flytta inte musikprogr­ammet!

-

Läste med förfäran i TTELA om Kunskapsfö­rbundet Västs idéer om att flytta Trollhätta­ns estetiska program med musikinrik­tning till Vänersborg.

Upplevelse­industrin, däribland musik, kommer att vara en av framtidens hållbara konsumtion­svaror och den svenska musikexpor­ten bidrar redan i dag med betydande skatteintä­kter (som bland annat betalar för vård och omsorg).

Placerar man utbildning­en enbart i Vänersborg kommer antalet elever att minska drastiskt, och de elever som mot förmodan väljer att pendla till Vänersborg (eller varför inte lika gärna till Göteborg) kommer att få minskad tid för fritids- och idrottsakt­iviteter med försämrad hälsa som följd.

N3 Kulturskol­as fantastisk­a verksamhet kommer dessutom att utarmas på talang när eleverna inte längre har tid och ork att delta där på grund av pendling.

När vi dessutom står inför allt större gymnasieku­llar är planerna på att flytta estet-musikprogr­ammet till Vänersborg ett oerhört kortsiktig­t och dumsnålt förslag.

TÄNK OM!

 ?? Bild: RAMON ESPINOSA/ TT ?? FLYTTAS TILL VÄNERSBORG? Insändarsk­ribenten tycker att man ska låta estetiska programmet med musikinrik­tning vara kvar i Trollhätta­n.
Bild: RAMON ESPINOSA/ TT FLYTTAS TILL VÄNERSBORG? Insändarsk­ribenten tycker att man ska låta estetiska programmet med musikinrik­tning vara kvar i Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden