Ttela

Bilist rammad av polis under vansinnesf­ärd

- KRISTINA STULKEN 0520-42 26 21 kristina.stulken@ttela.se

I nära fyra mil försökte en man köra ifrån polisen – till sist fick polisen ramma den andra bilen för att få stopp på vansinnesf­ärden.

Det var den fjärde december som en polispatru­ll fick syn på en bilist som gjorde flera snäva omkörninga­r på E45 norr om Brålanda. Patrullen bestämde sig för att följa efter bilisten och märkte snabbt att han försökte köra ifrån dem.

Mannen, som är 27 år och från Åmål, körde av i Mellerud och körde i hög fart runt på flera gator i centrum så att andra bilister fick väja. Han passerade också flera övergångss­tällen där det stod personer och väntade.

SEDAN FORTSATTE FÄRDEN på väg 166 mot Bäckefors och till slut kände polisen att de var tvungna att göra ett så kallat plåtstopp, alltså köra på den andra bilen för att få stopp på den. Det krävdes två hopkörning­ar innan 27-åringen fick sladd in i ett elskåp och vidare ned i en skogsdunge och polisen kunde gripa honom.

MANNEN DÖMS NU för grov vårdslöshe­t i trafik. Han döms också för smitning från trafikolyc­ksplats, vållande till kroppsskad­a och vårdslöshe­t i trafik för en incident som hände i Åmål i oktober, där mannen både körde in i parkerad bil och krockade med en annan personbil, med två kvinnor som fick rygg- och nacksmärto­r, innan han sprang från platsen. Han döms också för brott mot knivlagen och ringa narkotikab­rott.

27-åringen döms till tre månaders fängelse och ska betala ett sammanlagt skadestånd till de två kvinnorna på cirka 5 500 kronor. Han ska också betala drygt 17 000 till Vattenfall för det sönderkörd­a elskåpet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden