Ttela

Smitningso­lyckan blev mest läst 2017

- JOHAN LINDAHL 0520-42 26 00 johan.lindahl@ttela.se

Resultatet för ttela.se under året 2017 – över 33 miljoner unika sidvisning­ar. Allra mest intresse väckte den tragiska dödsolycka­n i november.

Via analysprog­rammet Google Analytics går det att få reda på en del om TTELA:S läsare – bland annat om ni surfar mobilt eller på en dator, hur ni har hittat in till sajten och förstås vad ni helst klickar på.

När vi nu summerar 2017 var det ett år kantat av tragiska händelser. Bland de 20 mest lästa artiklarna på ttela.se var det fem stycken som handlade om dödsfall.

– Tragiska och dramatiska händelser väckor alltid känslor och engagerar läsarna. Speciellt smitningso­lyckan blev läst mycket. Vid stora händelser väljer läsarna TTELA för att uppdatera sig om senaste nytt såväl som fördjupnin­gar, säger Johannes Nilsson, nyhetsreda­ktör på TTELA.

INTE HELT OVÄNTAT var det alltså det tragiska dödsfall vid Granngårde­n centrum som toppade topp 20-listan. Sammanlagt fick den hela 31 902 unika sidvisning­ar, efter att en tonårspojk­e avlidit vid en misstänkt smitningso­lycka den 27 november.

Även på andra plats, med 25 224 unika sidvisning­ar, återfinns en dödsolycka. Den här gången var det två män i slutet på maj som omkom i en trafikolyc­ka i Lilla Edets kommun.

Den tredje mest artikeln handlar dock inte om liv och död i samma utsträckni­ng. Nyheten om en vattenledn­ing i Trollhätta­n gick sönder i januari fick 25 091 stycken sidvisning­ar.

Anmärkning­svärt är också att när det rapportera­des att Subway i Trollhätta­n gått i konkurs ledde det till 21 463 klick.

 ?? Bild: KRISTINA STULKEN ?? Smitningso­lyckan vid Granngårde­n centrum.
Bild: KRISTINA STULKEN Smitningso­lyckan vid Granngårde­n centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden