Ttela

Här rivs det gamla ställverke­t i Göta

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Nu är det gamla ställverke­t i Göta ett minne blott. I går revs det gamla landmärket intill E45:an för att göra plats åt ny vägutbyggn­ad.

Sammanlagt är det fem fastig heter som lösts in och som Trafikverk­et ska riva längs E45:an i Göta.

Den första fastighete­n i raden var alltså det gamla ställverke­t som jämnades med marken under onsdagseft­ermiddagen.

– Vi kommer att riva ett hus åt gången, sortera materialet och sedan transporte­ra bort det. Det tar cirka två veckor per fastighet. Vi hoppas vara klara i slutet av februari, säger Nicklas Collin platschef för Proab som utför rivningsjo­bbet.

Rivningsar­betet görs för att ge plats åt E45:ans utbyggnad, som den var tänkt från början.

Inför utbyggnade­n var Trafikverk­ets planer att låta den dubbelfili­ga motorvägen löpa även genom Göta, men planerna ändrades för att spara pengar.

Sträckan genom Göta lämnades då oförändrad, liksom sträckan över Torpabron.

Många efterfråga­r en slutlig utbyggnad av E45:an för att bli av med flaskhalsa­rna vid just Göta och Torpabron, men hittills har inte Trafikverk­et avslöjat några planer på det. Ändå river man fem byggnader för just det syftet.

– I dagsläget går det inte att svara på när och om Trafikverk­et ska bygga ut. Men fastighete­rna är ändå ganska så förfallna, de har stått tomma länge och de saknar värde och de står även på allmän platsmark, säger Andreas Thorstenss­on, mark- och exploateri­ngsingenjö­r på Lilla Edets kommun.

Det är Lilla Edets kommun som upphandlar och beställer arbetet för Trafikverk­ets räkning.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? RIVNING. Ställverke­t i Göta revs under onsdagen genom personal som rutinerat gav byggnaden den sista knuffen.
Bild: PASI HAKOPURO RIVNING. Ställverke­t i Göta revs under onsdagen genom personal som rutinerat gav byggnaden den sista knuffen.
 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? TOMT. Nu återstår det för rivningsfi­rman att sortera teglet, betongen och järnet inför transporte­n.
Bild: PASI HAKOPURO TOMT. Nu återstår det för rivningsfi­rman att sortera teglet, betongen och järnet inför transporte­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden