Ttela

Lyckad insamling för de unga

- SOFIA CALLESSON 0520-42 26 91 sofia.callesson@ttela.se

vara helt ärlig. Jag är så oerhört stolt över att så många, såväl privatpers­oner som företag, har varit med och bidragit och engagera sig för dessa barn och ungdomar, säger Peter Hansson.

Enligt honom stod egentligen inte pengarna i fokus när han startade sin Facebookgr­upp Insamling till barn och ungdomar med psykisk ohälsa i Trollhätta­n.

– Nej, det handlade i huvudsak om att folk skulle få upp ögonen för psykisk ohälsa bland barn och ungdomar. Insamlinge­n var en ren bonus som jag verkligen inte vill ta åt mig all ära för, jag håller bara i plånboken och ser till att pengarna går dit de ska.

Insamlinge­n har pågått mellan oktober till 31 december 2017 och under denna tid och Peter Hansson med jämna mellanrum lämnat in de insamlade pengarna till Musslan.

– Gunilla Nylén (gruppledar­e på Musslan), har varit helt mållös över detta. Hon ringer och mejlar varje gång som det kommer in pengar. Responsen från Musslan har verkligen varit stor. De gör ett fantastisk­t jobb och är värda varenda krona, säger Peter Hansson.

Han påpekar att de insamlade pengarna är ”öronmärkta” till arbetet med barnen. Det kan handla om att köpa något klädesplag­g som någon behöver – eller att ta med barnen ut på en aktivitet.

– Det är många barn som inte få uppleva enkla saker som att åka till Liseberg eller göra andra utflykter. Det är sådant som pengarna ska gå till.

 ?? Bild: SUSANNE ENGDAHL-JENSEN ?? VILL HJÄLPA. ”Musslan gör ett fantastisk­t jobb och jag är övertygad om att varenda krona är välkommen till verksamhet­en”, säger Peter Hansson som står bakom Facebookin­samlingen för barn och unga.
Bild: SUSANNE ENGDAHL-JENSEN VILL HJÄLPA. ”Musslan gör ett fantastisk­t jobb och jag är övertygad om att varenda krona är välkommen till verksamhet­en”, säger Peter Hansson som står bakom Facebookin­samlingen för barn och unga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden