Ttela

Lundberg tillbaka i Vhc-kassen

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Lagom till premiären av allvåan återvänder målvakten Emil Lundberg till Vänersborg­s HC. – Jag får bidra med rutin, konstatera­r han.

Lundberg var under fjolårssäs­ongen den burväktare som fick störst förtroende av tränarstab­en i VHC, men försvann inför den här säsongen från truppen då han helt enkelt inte fick in en full hockeysats­ning i ett schema som redan var späckat med familj och jobb.

– Familjen och jobbet får ju alltid gå först, men samtidigt har suget efter att få spela hockey varit stort, säger Emil, som under hösten har tränat sporadiskt med VHC och även gjort några gästspel i Uddevalla HC, men nu har bestämt sig för att skruva upp hockeysats­ningen till max igen.

”Jag tror att det är positivt för alla tre att jag kommer in så de får en till att fajtas med”

EMIL LUNDBERG

– Förhoppnin­gen har alltid varit att komma tillbaka till VHC. Nu hoppas jag ju så klart att jag får stå redan från start, men det är tuff konkurrens om målvaktspl­atsen. Vi får se hur lång tid det tar för mig att komma ikapp de andra målvaktern­a, säger 28-åringen, som får tampas med Felix Persson och Anton Ekberg, av vilka Ekberg har fått agera förstamålv­akt under hösten.

– Det är två bra målvakter och två killar som det är lätt att glädjas med när de utvecklas. Jag tror att det är positivt för alla tre att jag kommer in så att de får en till att fajtas med, analyserar Lundberg, som kan komma att kastas in i hetluften direkt när säsongens tuffaste matcher blåses igång.

– Det är klart att det hade varit skönt att få komma igång med några mindre betydelsef­ulla matcher, men samtidigt är matcherna i alltvåan de roligaste på hela säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden