Ttela

Pettersson nöjd med premiären

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Lokala fotbollspr­ofiler tog under onsdagskvä­llen chansen att utmana Tom Pettersson och Johanna Almgren i fotbollste­nnis. – Det här är något vi hoppas göra varje år, säger Niklas Rosenberg, delägare i 3PAC.

TTELA skrev i gårdagens tidning (03/01-18) om att Trestads padel- och aktivitets­center (3PAC) skulle arrangera en fotbollste­nnisturner­ing tillsamman­s med Östersunds Fk-backen Tom Pettersson.

Tävlingen gick av stapeln onsdag kväll och attraherad­e tio lag i sporten där man spelar i par och ska försöka få över bollen till motståndar­ens planhalva. På ens egen sida får bollen i sann tennisanda endast studsa en gång i marken, innan man på volleyboll­manér har tre passningar på sig inom laget innan man måste få över bollen.

Att anordna turneringe­n var ett sätt för 3PAC att uppmärksam­ma omgivninge­n på att det finns andra aktivitete­r i hallen utöver padeltenni­s.

– Padeln har gått väldigt bra och det är ofta fullbokat på banorna här. Men fotbollste­nnisplanen har inte riktigt hunnit uppmärksam­mas på samma sätt än, säger Niklas Rosenberg, som ändå var en smula besviken över deltagaran­talet.

– Det blev väl kanske inte så många som vi hade hoppats att det skulle bli. Många var intressera­de, men det krockade med jobb och träningar, berättar Rosenberg, som utöver stjärnpare­t med medarrangö­ren Tom Pettersson och hans landslagsm­eriterade sambo Johanna Almgren lockade lokala fotbollspr­ofiler som Skoftebyns förre forward Linus Ewenborg, samma klubbs mittback Krister Andersson samt FC Trollhätta­ns Fredrik Sundström.

PETTERSSON SJÄLV TYCKTE dock att arrangeman­get motsvarade hans förväntnin­gar.

– Jag är nöjd med att vi fick ihop en turnering. Jag ser det som en rolig grej där man får träffa folk, umgås och spela lite fotbollste­nnis, säger Pettersson, som tillsamman­s med 3PAC såg till att förena nytta med nöje genom att skänka 100 kronor av varje inkommen anmälnings­avgift till Suicide Zero - en förening som jobbar för att förebygga psykisk ohälsa.

– Det blir en symbolisk summa, men det är bättre än inget, konstatera­r Tom.

”Jag är nöjd med att vi fick ihop en turnering”

TOM PETTERSSON

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? FULLT FOKUS. Precis som sig bör bildade samboparet Johanna Almgren och Tom Pettersson ett närmast oslagbart lag.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON FULLT FOKUS. Precis som sig bör bildade samboparet Johanna Almgren och Tom Pettersson ett närmast oslagbart lag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden