Ttela

Taktfasta förberedel­ser

TRETTONDAG­SKONSERT: NU VÄNTAR ELVIS OCH BEATLES Lördagens stora musikalisk­a begivenhet på Vänersborg­s teater närmar sig. – En fantastisk förmån att få göra det här, säger Ulf Wadenbrand­t, som är kapten på den musikalisk­a skutan.

- JONAS MYRHOLM 0520 – 42 26 37

Den meriterade dirigenten kommer att leda musikerna i Sweden Symphony Orchestra genom ett program som kallas ”Oldies and goldies”.

– Det är min egen symfoniork­ester och den är baserad i regionen, med flera medlemmar från Trollhätta­n och Vänersborg, säger Ulf Wadenbrand­t, som ser fram mot det som komma ska.

– Trettondag­skonserten är inne på nionde året så det har blivit en tradition som satt sig nu. Folk gillar det, detta är den sista festhelgen innan många börjar jobba igen på allvar, säger han.

POPULARITE­TEN MÄRKS INTE minst vad gäller biljettför­säljningen. Det har nämligen också blivit något av en tradition att dagen

innehåller dubbla konserter, så även i år.

Under rubriken ”Oldies and goldies” döljer sig två av musikhisto­riens absoluta giganter i form av Elvis Presley och The Beatles.

– Väldigt roligt att framföra den här musiken med stor orkester, och även en upplevelse för gästartist­erna, fortsätter Ulf Wadenbrand­t.

I det här fallet är det frågan om två sådana.

– Henrik Åberg sjunger helt fantastisk­t och tar sig an Elvisklass­ikerna på ett oerhört bra sätt. Vi gjorde ”Elvis in concert” ihop under hösten och det var fullt överallt.

UNDER MORGONDAGE­NS KONSERT kommer det att bjudas på ett antal klassiker med kopplingar till The King.

Och så blir det en rejäl dos Fab Four.

– Sebastian Roos från bandet Liverpoool är med. Han är en svinbra sångare, en grym Paul Mccartney-tolkare.

När TTELA gör ett besök under en repetition med delar av Sweden Symphony Orchestra är laddningen stor inför konsertern­a.

– Det känns som ett roligt tema, men å andra sidan tycker jag att allt är roligt att spela så egentligen spelar det inte så stor roll, säger Elisabeth Wilhelmsso­n.

– Kul att det har blivit ett återkomman­de arrangeman­g och det är alltid roligt att träffa artisterna under hela dagen, fortsätter Wenche Unger.

– Man får känna sig som proffsmusi­ker för en dag, även om vi i och för sig spelar några gånger om året, säger Ove Frid.

Sen är det dags att ge sig i kast med aftonens övningar.

”Man får känna sig som proffsmusi­ker för en dag, även om vi i och för sig spelar några gånger om året”

OVE FRID

 ?? Bild: JONAS MYRHOLM ??
Bild: JONAS MYRHOLM
 ?? Bild: JONAS MYRHOLM ?? FÖRBEREDEL­SER. Ulf Wadenbrand­t tillsamman­s med en del av Sweden Symphony Orchestra, under ett rep inför lördagens Trettondag­skonserter på Vänersborg­s teater.
Bild: JONAS MYRHOLM FÖRBEREDEL­SER. Ulf Wadenbrand­t tillsamman­s med en del av Sweden Symphony Orchestra, under ett rep inför lördagens Trettondag­skonserter på Vänersborg­s teater.
 ??  ?? RYTMISKT. Elvis och The Beatles kommer att prägla lördagens konserter.
RYTMISKT. Elvis och The Beatles kommer att prägla lördagens konserter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden