Ttela

SKADEGÖREL­SE PÅ LJUDABORG

- PASI HAKOPURO

Ljudaborgs utomhustea­ter har ännu en gång blivit utsatt för vandalism. – Det är sorgligt hur de håller på, helt meningslös­t, säger ordförande Ingvar Henriksson.

Ljudaborg är en utomhussce­n där Ljudaborgs Kulturföre­ning spelar föreställn­ingar varje sommar.

Bland annat har en container där föreningen förvarar material brutits upp, man har eldat sittunderl­ag på läktaren och brutit loss plankor.

TRE BRANDSLÄCK­ARE ÄR borta, det har sprayats med färg och skräpats ned.

– Nu har någon varit där och städat upp efter förstörels­en. Men det luktade ganska starkt av rök när jag var där, och urin från containern, säger Daniella Irdenstam som upptäckte förstörels­en.

Läktaren gränsar till Lödöse museums område där många arrangeman­g genomförs varje år, till exempel den populära medeltidsm­arknaden.

De senaste åren har föreningen fått vänja sig vid återkomman­de förstörels­e.

För drygt två år sedan inträffade det värsta dådet hittills när kulisser och scengolv eldades upp, vilket ledde till stora umbäranden för föreningen.

– Det fina den gången var att lokala sponsorer ställde upp och hjälpte oss med material och arbetskraf­t, säger Ingvar Henriksson, ordförande.

LÄKTAREN ÄGS AV Edethus som också ser till att det finns el, vatten och omklädning­srum under spelsäsong­en.

Övrigt på området tillhör föreningen.

– Det här är scenografi som vi själva byggt upp och det kostar oss både tid och pengar att återställa, fortsätter Henriksson.

Händelsen kommer att polisanmäl­as.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? INBROTT. Dörren till containern vid utomhustea­tern bröts upp och delar av innehållet drogs ut, resten ligger kvar i en röra.
Bild: PASI HAKOPURO INBROTT. Dörren till containern vid utomhustea­tern bröts upp och delar av innehållet drogs ut, resten ligger kvar i en röra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden