Ttela

Hus rivs och gör plats för gångbro

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

Melleruds kommun köper in en fastighet vid den norra rondellen i köpingen för att göra plats för en gångbro som ska leda över E45. – Vi behöver utrymmet för att skapa en trevlig miljö där man går av och på bron, säger kommunstyr­elsens ordförande, Tommy W Johansson (S).

Strax före jul tog kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott beslutet att lösa in del av fastighete­n Mellerud 1:16 för 600 000 kronor.

– Affären är genomförd och huset kommer att rivas så fort det kommer ett beslut om att påbörja bygget av köpcentrat, eller handelspla­tsen kanske är en bättre benämning, säger Tommy W Johansson.

KOMMUNEN KÖPER BARA den del av fastighete­n Mellerud 1:16 där ett obebott boningshus ligger. Det finns ytterligar­e en byggnad på tomten men den blir kvar och ingår inte i köpet.

– Det är inte gratis att bygga en gångbro och när vi lägger ned så mycket pengar vill vi ha en trevlig miljö vid brofästena. Därför behöver vi lösa in huset.

Gångbron får hiss och blir även inglasad för att förhindra att föremål kan kastas ner på vägbanan.

ANBUDSTIDE­N FÖR ATT bygga handelspla­ts Västerråda har gått ut och nu väntar kommunen på ett igångsättn­ingsbesked från Melleruds Handel.

– Vi trodde det skulle komma ett besked före jul. Vi kan inte dra igång infrastruk­turåtgärde­r innan det finns ett beslut om att bygga, säger Tommy W Johansson.

Han berättar att infrastruk­tursatsnin­gar kopplat till köpcentrat blir drygt 15 miljoner kronor. Den enskilt största satsningen är gångbron för cirka fem miljoner kronor.

TILL DET KOMMER bland annat tillfartsv­ägar, vatten och avlopp och belysning. Kostnadern­a delas ungefär lika mellan Melleruds kommun och Melleruds Handel.

Melleruds Handel ägs till lika delar av Orvelin Gruppen och Konsumentf­öreningen Bohuslänäl­vsborg.

Sedan länge är det klart med en Coop Extra butik men hur många butiker i övrigt som vill teckna avtal är oklart. TTELA har sökt företrädar­e för Melleruds Handel för en kommentar.

 ?? Bild: SVEN-GUNNAR SVENSSON ?? INLÖSEN. Melleruds kommun löser in en fastighet vid den norra rondellen för att göra plats för en gångbro som ska leda över E45 till den planerade handelspla­tsen på Västerråda.
Bild: SVEN-GUNNAR SVENSSON INLÖSEN. Melleruds kommun löser in en fastighet vid den norra rondellen för att göra plats för en gångbro som ska leda över E45 till den planerade handelspla­tsen på Västerråda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden