Ttela

Nästa gång vi firar helg vet vi hur det gick för alla våra lag

- TONI ANDERSSON 0520 42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Julhelg, nyårshelg, trettonhel­g. Tänk vad skönt det ska bli på måndag när allt är över, när man slipper vara både veckovill och dagvill, när man tror att måndag är en söndag och söndag en tisdag. Nästa gång vi helgfirar är inte förrän i slutet av mars, påsken, och då har vi fått svar på flera frågor. Som till exempel ... ... tog sig IFK Vänersborg till slutspel och i så fall, hur gick det där? ... lyckades Gripen Trollhätta­n vinna allsvenska­n och knipa en elitseriep­lats till nästa säsong, eller gjorde man det via kval? ... återtog Blåsut BK den allsvenska plats som man förlorade i fjol? ... klarade TBF elitseriek­ontraktet och blev det rentav slutspel? ... kom Vänersborg­s HC så långt som att klubben spelar i division 1 nästa säsong?

... gick Trollhätta­ns HC iland med uppgiften att vinna fortsättni­ngsserien för vidare playoff-spel?

... fixade Skoftebyn en slutspelsp­lats i SFL Södra och kunde man utmana de allra bästa?

... orkade Tvåstad KIK snuva Fristads GOIF på serieseger­n till slut i innebandyn­s division 1?

REDAN I KVÄLL får vi en fingervisn­ing om hur säsongen kommer att sluta för IFK i bandyns elitserie. Mötet med Broberg Söderhamn i Arena Vänersborg är, skulle jag vilja påstå, säsongens viktigaste fight. Nu måste Joakim Hedqvist & co slå in på segerspåre­t igen efter en lång period av mager poängskörd. Fakta säger nämligen följande:

På de nio senaste matcherna har Kamraterna förlorat sju och bara vunnit två – båda mot särklassig­a jumbon TB Västerås.

I de sju förlustmat­cherna har laget släppt in 41 mål, alltså ett snitt på sex.

På de 17 hittills spelade matcherna har IFK bara besegrat två lag som just nu ligger på slutspelsp­lats – Vetlanda och VSK.

EFTER EN LOVANDE start på seriespele­t har en formsvacka varit djup såväl spel- som poängmässi­gt under en dryg månad, men efter annandagen­s debacle i Lidköping har IFK börjat hitta åter till det som presterade­s mot bland annat VSK och i de knappa förlustmat­cherna mot Edsbyn och Bollnäs. Det lovar faktiskt lite gott inför kvällens streckfigh­t mot Broberg som just nu innehar åttondepla­tsen, en poäng före IFK men med en match mer spelad.

Söderhamns­gänget satsade hårt inför den här säsongen med bland annat fina nyförvärv i form av Linus Forslund (SAIK), Joel Edling (Edsbyn) och Ifk-bekantinge­n Ilari Moisala och det i kombinatio­n med en sprillans ny hall skulle det bli succé, var det tänkt. Men precis som för Vänersborg för några år sedan är inte hall liktydigt med omedelbar sportslig framgång.

JAG SÅG GRIPEN imponera mot Nässjö i förrgår kväll (7-2) och med nio matcher kvar att spela har ”Prinsens” pojkar skaffat sig ett härligt slagläge, strax bakom överraskni­ngen, serieledar­en Frillesås BK.

Om allt går som jag tror så återfinns GBK i tabelltopp senast nästa söndag då laget i tur och ordning har mött tre lag på den undre halvan – Boltic (borta), Gustavsber­g och UNIK Bandy (båda hemma).

PÅ SÖNDAG RULLAR hockeyseri­erna igång igen med en spännande och högintress­ant start för VHC som var på vippen att vinna grundserie­n. Nu är laget i alltvåan med tufft motstånd i 14 omgångar framöver och med målsättnin­gen att först och främst gå till playoff – och sedan hela vägen.

Peter Anderssons manskap har kapacitet att lyckas och något så ovanligt på den här nivån som två riktigt bra femmor och tre (!) burväktare av hög klass.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden