Ttela

Vänner men ingen vänskapsma­tch

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

”Alla vill vinna och vet vad som krävs. Det kommer bli mycket krigande och högt tempo.”

ILARI MOISALA Broberg Söderhamn

Den ena ska se till att det inte blir mål, den andra ska förhoppnin­gsvis göra dem. I kväll ställs kompisarna Mikko Lukkarila och Ilari Moisala mot varandra. – Jag ska bara köra förbi honom, säger Lukkarila.

Efter tre tunga förluster (Villa Lidköping, Hammarby och Sandviken) väntar en riktig rysare till match för IFK Vänersborg i kväll när Broberg Söderhamn kommer på besök.

– Det är nästan den viktigaste matchen på hela säsongen. Som det ser ut nu så är det vi och Broberg Söderhamn som gör upp den sista slutspelsp­latsen, säger IFK Vänersborg­s Mikko Lukkarila och fortsätter:

– Vi har mött tre topplag det senaste och mot Hammarby och Sandviken spelade vi bra, så vi har studsat tillbaka. Känsla är go faktiskt.

PÅ PLAN STÄLLS Lukkarila mot Broberg Söderhamns libero Ilari Moisala. De har kamperat ihop både i IFK Vänersborg och i finska landslaget, så vid det här laget känner de varandra väl. Men när två viktiga poäng står på spel spelar vänskap ingen roll.

I stället kan vi förvänta oss att Mikko Lukkarila och Ilari Moisala kommer att göra allt de kan för att just deras lag ska stå som vinnare.

Men deras uppgifter på planen skiljer sig åt. För Mikko Lukkarila är det mål som gäller, Moisala uppgift är att stoppa de som försöker.

– Mikko och jag är bra kompisar, och båda vill vinna. Han är en bra anfallare och kan pröva att göra mål, så ska jag pröva att stoppa honom, säger Moisala.

Senast de möttes vann Broberg Söderhamn med 4-3, efter att ha lett med 4-0 redan i paus. Den gången gjorde Mikko Lukkarila inga mål, den här gången har han en plan.

– Jag kommer bara att köra förbi honom, säger Lukkarila.

MEN RIKTIGT SÅ enkelt kommer det nog inte bli.

– Han kan prova, men jag ska nog stoppa honom, säger Moisala, som även känner flera andra i IFK sedan hans sejour i laget säsongen 2015/2016.

– Det ska bli kul att spela i Vänersborg igen, det är en speciell match för mig. Det ska bli kul att träffa kompisarna, alla är bra killar och det blir roligt att komma dit.

Med andra ord. Hjärtligt vid sidan av plan, men stenhårt på isen.

– Alla vill vinna och vet vad som krävs. Det kommer bli mycket krigande och högt tempo. Jag kommer ge 100 procent för Broberg på plan och så får vi snacka med varandra efter matchen, säger Moisala.

FÖR LUKKARILA, SOM spelat i Bollnäs tidigare, är det också en speciell match.

– När jag spelade i Bollnäs och vi mötte Broberg var det nästan lite derbykänsl­a. Så jag gillar att möta dem, förklarar han.

Och han vet vad som krävs för att vinna.

– Det viktigaste för oss blir att vi går för att vinna, vi måste våga släppa loss och köra. Senast backade Broberg hem och då borde vi ha kört ännu mer. Så i kväll är det full fart framåt, avslutar Mikko Lukkarila.

Om det är ett vinnande koncept återstår att se.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? PRESS. Mikko Lukkarila beskriver kvällens match som en av de viktigaste under säsongen.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE PRESS. Mikko Lukkarila beskriver kvällens match som en av de viktigaste under säsongen.
 ?? Bild: ANDREAS SANDSTRÖM ?? ÅTERVÄNDER. Ilari Moisala ser framemot att komma tillbaka till Vänersborg för att spela bandy.
Bild: ANDREAS SANDSTRÖM ÅTERVÄNDER. Ilari Moisala ser framemot att komma tillbaka till Vänersborg för att spela bandy.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden