Ttela

Bottennapp senast – nu vill SIF ha revansch

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Bortamatch­en mot IFK Uddevalla var ingen höjdare för Skoftebyn futsal. I kväll har de chans att visa att de är bättre än så. – Det var vår sämsta match i år, säger Daniel Andersson, tränare Skoftebyn futsal.

8-5 till IFK Uddevalla blev resultatet när Skoftebyn besökte Agnebergsh­allen i mitten av november. En match och ett resultat som Skoftebyn helst vill glömma.

I kväll väntar säsongens andra Trestadsde­rby, den här gången i Älvhögsbor­g och Skoftebyn är mer än laddade för revansch.

– Vi är absolut inte nöjda med förra matchen och vi vet att vi kan betydligt bättre än så, säger Daniel Andersson, Skoftebyns tränare.

POSITIVT FÖR HEMMALAGET är att Gustaf Rådström, Jesper Thorsell och Korab Bakraqi är tillbaka i laget.

– De är viktiga spelare alla tre, så det är skönt att de är tillbaka, säger Andersson.

På minuskonto­t finns Christoffe­r Andersson som är sjuk samt målvaktern­a Eric Broman och Felix Nordenfors som fortfarand­e är skadade. I övrigt har Daniel Andersson en stor och bred trupp att välja och vraka bland. Hittills i år har 26 olika spelare represente­rat SIF på plan.

– Vi behöver ha en stor trupp eftersom vissa behöver vara ledig för semester och andra spelar fotboll som ställer till det. Så vi får gå runt lite på spelare. Det blir en del planerande, men det har inte varit något större problem. Många har varit tillgängli­ga och det har snarare varit svårt att ta ut vilka som ska spela, förklarar Daniel Andersson.

Laget kommer till matchen med två raka segrar, senast med övertygand­e 7-0 borta mot bottenlage­t Skövde United, och gott självförtr­oende.

– Jag tror vi har god chans att få med oss resultatet i dag. Vi är i bra form och har gett oss själva ett bra läge med en hel del poäng ner till sjätteplat­sen. Det är kul att spela de här matcherna där slutspel står på spel, säger Andersson.

SKOFTEBYN LIGGER JUST nu på fjärde och sista slutspelsp­lats, fyra poäng före IFK Göteborg. IFK Uddevalla återfinns på andraplats, bara två poäng före SIF. Vid seger går SIF alltså om IFK och förbättrar därmed sitt läge ännu mer inför sluttampen av serien.

 ?? Bild: JERRY LÖVBERG ?? BOLLSTOPPA­RE. I senaste matchen mot Skövde höll Arvid Sterner nollan, det återstår att se om han kan göra om den bedriften i kvällens match mot IFK Uddevalla.
Bild: JERRY LÖVBERG BOLLSTOPPA­RE. I senaste matchen mot Skövde höll Arvid Sterner nollan, det återstår att se om han kan göra om den bedriften i kvällens match mot IFK Uddevalla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden