Ttela

Skoftebyn vill ha revansch på LNIK

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Förra veckan gjorde herrarna upp om seger i Mellandags­cupen. Nu är det dags för damerna att kliva in i handlingar­na när Trettondag­scupen ska avgöras.

Nio lag från TTELA:S bevaknings­område är anmälda till årets upplaga av Trettondag­cupen i Älvhögsbor­g på lördag. Bland dem finns Skoftebyns IF och Lödöse Nygård IK, två lag som får lova att bära favoritska­pet.

– Det kommer inte bli enkelt, men målet är ju att vinna. Sedan har inte vårt fokus direkt legat på inomhusspe­l, så jag vet inte riktigt. Vi får väl inte ha för höga krav på att allt kommer att klaffa, säger Elin Carlsson i Skoftebyn.

SENAST DET BÅDA lagen möttes inomhus var i semifinal i Dm-slutspelet, den gången var det LNIK som var starkast.

– Både Lödöse och TFK brukar alltid vara tuffa inomhus för de kämpar och sliter, men det är nog framförall­t Lödöse som kommer vara med där i slutet skulle jag tro. Och om vi får möta dem i slutspel så hade det varit skönt att få revansch, säger Carlsson.

Jessica Johannesso­n i LNIK vill inte riktigt erkänna att laget är favoriter till segern.

– Det är många andra bra lag med, som Skoftebyn och TFK. Och vi har många som är borta, så vi har inte riktigt samma lag som vi haft tidigare. Men vi går in för att ha roligt och för att hitta vårt spel, säger hon.

SJÄLV HAR HON skolat om från back till anfallare under inomhussäs­ongen, en position hon trivs med.

– Jag tycker det är väldigt roligt. Då får jag möjlighet att använda mina styrkor som är att ta emot och att hålla i bollen, avslutar Jessica Johannesso­n, innan hon måste lägga på för att träna.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? MOT SEGER. Elin Carlsson och hennes Skoftebyn går för vinst i årets upplaga av Trettondag­scupen.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON MOT SEGER. Elin Carlsson och hennes Skoftebyn går för vinst i årets upplaga av Trettondag­scupen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden