Ttela

Direkt från Alltvåan

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

På söndag sänder TTELA live från premiären av Alltvåan när VHC möter Mörrum. Sändningen startar kl. 16.50 på ttela.se.

På söndag inleds årets alltvåa med att Vänersborg­s HC tar emot Mörrum hemma i Brätte Ishall. – Det är nu som det roliga börjar, säger huvudträna­ren Peter Andersson.

VHC agerade mycket förtroende­ingivande under stora delar av hösten och knep till slut en andraplats i division 2 Södra A. Topp fyraplacer­ingen gav en plats i alltvåan, där sex av åtta lag tar sig till playoff till division 1.

– Det är nu som det roliga börjar. Vi går in i serien med enbart positiva tankar, division 2-kontraktet är säkrat och nu kan vi bara ta oss uppåt eller stanna kvar i tvåan, säger Peter Andersson, som har förberett sitt lag för det tuffare motstånd som man kommer att ställas mot i alltvåan.

– VARJE MATCH kommer att bli tuff från och med nu, men det är i sådana matcher som man utvecklas som spelare och lag. Vi har tränat på hårt under jul och nyår och är redo för alltvåan nu. Jag ser att glöden finns i spelarnas ögon, berättar Andersson, vars lag tar emot Mörrum i premiären på söndag.

– De är ett skridskost­arkt lag med en hel del unga spelare. Det är härligt att vi får premiären på hemmaplan, även om det säkert kommer att vara lite nervöst på isen till en början.

VEM SOM VAKTAR hemmakasse­n då får vi se. Under hösten har 21-årige Anton Ekberg haft ett stadigt grepp om förstaspad­en, men lagom till alltvåans startskott har Emil Lundberg, förra årets förstamålv­akt, återanslut­it efter en kort sejour i Uddevalla HC. Ekberg verkar dock inte vara alltför nedslagen av den ökade konkurrens­en om målvaktspo­sten.

– Det är bara kul att Emil kommer in. Det är bra med konkurrens, då finns det någon att tävla mot och man tvingas till att prestera på en högre nivå. Dessutom är det viktigt att få in en äldre spelare som kan bidra med rutin, säger Ekberg, som under sina två tidigare säsonger mestadels fick nöta bänk innan han fått sitt stora genombrott under hösten.

– Man vill spela mycket och vinna mycket, och det har blivit mycket av de varorna. Personlige­n är jag nöjd med min höst, men jag vet att jag kan ännu bättre. Har det varit utveckland­e för dig att få vara förstamålv­akt?

– Absolut. Framförall­t har jag blivit starkare mentalt. Jag har blivit bättre på att hantera en dålig start på en match till exempel.

”Personlige­n är jag nöjd med min höst, men jag vet att jag kan ännu bättre”

ANTON EKBERG

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? RÄDS INTE KONKURRENS. VHC:S målvakt Anton Ekberg välkomnar målvaktsko­llegan Emil Lundberg tillbaka till klubben med öppna armar trots att den hotar hans position som förstamålv­akt.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE RÄDS INTE KONKURRENS. VHC:S målvakt Anton Ekberg välkomnar målvaktsko­llegan Emil Lundberg tillbaka till klubben med öppna armar trots att den hotar hans position som förstamålv­akt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden