Ttela

WILLIAM BLIR NY FCT-TRÄNARE

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

FC Trollhätta­n har gjort klart med ny tränare efter Tor-arne Fredheim. Det blir 25-årige William Lundin som tar över huvudansva­ret, något som Ttela-sporten antydde redan i mitten av förra veckan. – Han har varit det hetaste spåret hela tiden, säger Daniel Lennartsso­n, sportsligt ansvarig i FCT.

När Tor-arne Fredheim valde att lämna FCT för ett uppdrag högre upp i seriesyste­met (VSK) stod FC Trollhätta­n plötsligt utan tränare inför kommande säsong.

Bråda dagar följde och efter ett intensivt arbete under jul- och nyårshelge­rna föll bitarna på plats under söndagen.

Det blir unge William Lundin som får förtroende­t att leda FCT i jakten på en division 1-plats.

– Valet föll på honom och det blir ett nytt spår för oss med en yngre tränare vars fotbollsfi­losofi passar oss, säger Daniel Lennartsso­n.

En filosofi som hyllar en passningso­rienterad fotboll framåt i banan.

– Det låter kanske lite klyschigt och något som de flesta tränare förespråka­r, men det i kombinatio­n med Williams enorma driv, hunger och ambition lockade oss, poängterar Lennartsso­n.

DEN FÖRSTA KONTAKTEN med William Lundin togs i julhelgen och efter sammanlagt tre träffar var parterna överens.

Lundin bor i Göteborg och kombinerar en deltidstjä­nst på en skola med ett halvtidsjo­bb i FCT.

– Jag hade sagt upp mig i Stenungsun­d och tänkte mig ett år utan något lag för att i stället utbilda mig vidare inom tränaryrke­t. Men så hörde FCT av sig och det lät väldigt spännande. Jag vet ju att det är en bra skött förening med goda förutsättn­ingar.

William Lundin kommer alltså närmast från ett årslångt tränaruppd­rag hos FCT:S seriekonku­rrent Stenungsun­ds IF, hans första seniorlag.

– Han har fått ett år i seriesamma­nhang med ett A-lag och det känner vi oss trygga med. Dessutom kan han den här serien, menar Daniel Lennartsso­n.

Tidigare ledaruppdr­ag har varit i LSK:S fotbollsak­ademi och som spelare har Lundin ett förflutet i IFK Göteborgs U19-lag och därefter Gefle IF i två säsonger innan skador satte stopp för den aktiva karriären.

DÄREFTER HAR WILLIAM Lundin satsat järnet på att bli elittränar­e i fotboll.

– Han har en stabil grund att stå på med bra utbildning­ar, säger Daniel Lennartsso­n som naturligtv­is är mycket nöjd med att ha löst tränarfråg­an lagom till återstarte­n av träningen i kväll på Edsborg.

– Viktigt förstås, och när det gäller spelartrup­pen räknar vi med att ha den komplett i slutet av den här månaden.

FCT HAR I dagsläget 13 spelare klara inför kommande säsong, den siste in är Sean Conaboy som FCT har nått en muntlig överenskom­melse med.

– Vi siktar på 20 spelare, plus minus en, och det inkluderar tre målvakter, säger Daniel Lennartsso­n.

 ?? Bild: DAVID SCHERMAN ?? TAR ÖVER. William Lundin blir ny tränare i FC Trollhätta­n efter Tor-arne Fredheim.
Bild: DAVID SCHERMAN TAR ÖVER. William Lundin blir ny tränare i FC Trollhätta­n efter Tor-arne Fredheim.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden