Ttela

Köpte hemtjänste­n julskinka eller inte – det är frågan

- BJÖRN-INGE LINDBLAD Trollhätta­ns framtid

Den senaste tiden har det i Trollhätta­n förts en debatt initierad av en debattarti­kel av Eva Castberger, angående om en brukare fått en julskinka inköpt eller inte. Det handlar om ifall en anställd med muslimsk bakgrund har utfört sitt jobb eller inte. Ifall det skulle vara så att detta inte skett så ska detta uppmärksam­mas med all rätt.

PROBLEMET ÄR BARA att det Eva påstår, och som dementerat­s i ett pressmedde­lande från Trollhätta­ns stad, är tredjehand­suppgifter baserade på ett rykte.

Eva har blivit uppringd av en anställd som hört av en kollega som hört av en brukare. Detta är mycket problemati­skt av flera skäl.

För det första så går Eva ut med uppgifter som hon inte faktakolla­t, vilket leder till att en hel yrkeskår, de hårt arbetande undersköte­rskorna i hemtjänste­n, dras i smutsen.

ETT ANNAT PROBLEM är att det ifrågasätt­er trovärdigh­eten i Trollhätta­ns stads organisati­on, vi har ett system där man kontaktar sin chef och skriver en avvikelse om man upptäcker några felaktighe­ter.

Eftersom detta inte gjorts så är det stor sannolikhe­t att händelsen faktiskt inte inträffat.

Vad Eva skulle ha gjort var att säga till sin uppgiftslä­mnare, att kontakta sin chef och påtala det som hänt. Visar det sig sedan att det faktiskt hänt, då kunde det blivit en stor grej att skriva om och göra poänger av.

NU BLEV DET bara fake news och ett rejält magplask för Eva Castberger och Liberalern­a, som tyvärr stänkte ner hela Trollhätta­ns och dess hemtjänsts rykte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden