Ttela

Misstänkt mördad man identifier­ad

- FANNY EDSTAM 0522-99000 fanny.edstam@bohuslanin­gen.se

I torsdags sökte polisen efter en försvunnen man som misstänks vara mördad. I stället hittades en död man i 50-årsåldern. Även han misstänks vara mördad.

Polisen har i förra veckan sökt i Uddevalla, med bland annat dykare, helikopter och hundpatrul­l, efter den man som försvann från Göteborg i början av december och som tros ha mördats i Uddevalla. Då hittades en annan kropp nära järnvägssp­året vid Kasenabbev­ägen.

NÄR AMBULANSPE­RSONALEN INTE kunde avgöra hur dödsfallet skulle kunna ha gått till, och inte heller den polispatru­ll som då larmades till platsen, satte polisen rubricerin­gen om att ett misstänkt mord kan ha skett.

– Det sker alltid vid ett dödsfall där det inte finns en dödsorsak som inte kan utesluta att en person kan ha utsatts för ett brott, förklarar Christer Fuxborg, polisens presstales­man för region Väst.

– Det var alltså inte polisen som hittade den person som anträffade­s död vid lunchtid. Vår sökning efter en försvunnen person och den här personen som hittades död har inget som helst samband, säger Lars Ström, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re vid polisen i Uddevalla.

Mannen har nu identifier­ats. Han är i 50-årsåldern och hemmahöran­de i Uddevalla. Rubricerin­gen misstänkt mord har inte förändrats.

– Det är stället han hittades på och hur det ser ut på platsen som gör att det inte går att utesluta mord, säger Sten Rune Timmersjö på polisen.

Men om det fanns tecken på kroppen som tyder på att han skulle mördats vill han inte säga.

– Man gör ingen grundligar­e undersökni­ng så på plats utan nu inväntar vi svar från obduktione­n. Han räknar med att obduktione­n kan göras i veckan. Vet ni om den här mannen har någon hotbild mot sig?

– Det är inget vi vet något om i nuläget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden