Ttela

Man död i explosion vid t-banestatio­n

- TT

En man i 60-årsåldern har omkommit i en explosion vid tunnelbane­stationen Vårby gård söder om Stockholm. En kvinna i 45-årsåldern skadades lindrigt. Polisen tror att det är en handgranat som exploderat.

– Jag hade inte kunnat tro att en hemmagjord bomb eller handgranat, eller vad det nu är, skulle explodera här i Vårby gård, här i Sverige. Det är helt sjukt, säger 65-årige Celal Erdal till TT:S fotograf på plats.

Polisen larmades om explosione­n klockan 11.07, och flera ambulanser skickades till platsen. Tunnelbane­stationen och torget har spärrats av.

Två omkullvält­a cyklar och en ryggsäck ligger på marken där bombteknik­er sökt med hund och metalldete­ktor efter eventuellt ytterligar­e farliga föremål. Enligt uppgifter till TT passerade mannen platsen på cykel när han hittade det explosiva föremålet.

– Det har legat något på marken som mannen plockat upp, och då har det exploderat, säger Sven-erik Olsson vid Stockholms­polisen.

Mannen och kvinnan fördes till sjukhus – han med allvarliga skador, hon med lindrigare.

Vid 14.30-tiden kom beskedet att 60-åringen avlidit. Händelsen har rubricerat­s som mord och allmänfarl­ig ödeläggels­e.

– Men jag känner inte till några uppgifter som tyder på att detta specifikt varit riktat mot de här personerna, säger Sven-erik Olsson.

Enligt uppgifter till flera medier var det en handgranat som orsakade explosione­n.

– Vi kan inte vara hundraproc­entigt säkra på att det är en handgranat, men det är arbetshypo­tesen, säger Lars Alvarsjö, stationsbe­fäl vid polisen Stockholm Syd, till Aftonblade­t.

 ?? Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT ?? AVSPÄRRAT. Polisen undersöker det avspärrade området, utanför Vårby gårds tunnelbane­station.
Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT AVSPÄRRAT. Polisen undersöker det avspärrade området, utanför Vårby gårds tunnelbane­station.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden