Ttela

Gyllene gamla toner på

VÄNERSBORG: NIONDE ÅRET MED TRETTONDAG­SKONSERT

-

Temat Oldies and Goldies innebar alster från två gigantiska musikskatt­er. Tillsamman­s med Sebastian Roos och Henrik Åberg letade Ulf Wadenbrand­t efter krysset på skattkarta­n.

”Det blir en naturlig avslutning på julhelgen, ett slags grande finale” BENGT OTTOSSON

besökare

Extraföres­tällning har blivit regel snarare än undantag i samband med trettondag­skonserten. Så blev utfallet även i år, efter att den första konserten tidigt blivit slutsåld på Vänersborg­s teater.

Från scenen vankades det bästa ur Elvis Presleys och The Beatles repertoare­r, en hitkavalka­d som de flesta kan känna sig hemma i. Som vanligt var det Sweden Symphony Orchestra under ledning av Ulf Wadenbrand­t som fyllde scenen.

– BÅDE ELVIS och Beatles är bra på olika sätt, så det är svårt att nämna en favorit, säger besökaren Per-olof Hilmér, som får medhåll från vännen Bengt Ottosson i foajén innan föreställn­ingen.

– Sedan är det väldigt roligt att lyssna på kvalitén hos orkestern här och nu. Då spelar det inte så stor roll exakt vilka låtar de spelar, säger Bengt.

Den första akten var uteslutand­e ämnad för musikhisto­riens mest framgångsr­ika kvartett. Artisten och Paul Mccartney-tolkaren Sebastian Roos, som till vardags sjunger i bandet Liverpool, var den som fick slussa publiken från Yellow Submarine till Hey Jude under den första dryga timmen fram till pausen.

– Vi vill bjuda på så mycket godis som möjligt i kväll. Men det blir helt kalorifrit­t, det lovar jag, sa Sebastian Roos i det första mellansnac­ket.

Kvällens andra artist slog igenom med sin imitation av The King redan på mitten av 90-talet och den

 ??  ?? GYLLENE HITS. Ulf Wadenbrand­t och Sweden Symphony Orchestra fick hjälp av den välkände Beatles-tolkaren Sebastian Roos under den första akten.
GYLLENE HITS. Ulf Wadenbrand­t och Sweden Symphony Orchestra fick hjälp av den välkände Beatles-tolkaren Sebastian Roos under den första akten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden