Ttela

Målfest när Hedqvist hade show

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Han gör mål på straff och på hörna, från vänster och från höger – och så direkt på tennis på en lång lyra. – Det var ett infall jag fick, sa Joakim Hedqvist, femmålssky­tt och stor matchhjält­e för Vänersborg i fredagskvä­llens målkross av Broberg Söderhamn.

Det såg bra ut mot Hammarby och Sandviken, men båda slutade med knapp förlust.

Mot Broberg i den supervikti­ga fighten kring slutspelss­trecket fungerade plötsligt allt – offensiv, defensiv, passningss­pel, målskytte, delaktighe­t.

8-0-segern var ett styrkebesk­ed, en demonstrat­ion av vad det här laget kan i sina bästa stunder.

– En skön islossning efter två väl genomförda matcher mot Hammarby och SAIK. Men vi hade bestämt att våga köra i dag, vi hade liksom inget att förlora på det, kommentera­de en mycket belåten Ifk-tränare, Ari Holopainen och tillade.

Just att på riktigt våga satsa allt framåt blev segerrecep­tet i Arena Vänersborg Redan i det första anfallet visade Johan Koch sin patenterad­e genombrott­sförmåga, men hakades upp och vräktes över ända av Jonas Nygren – straff för IFK.

En straff som Joakim Hedqvist brände.

– Jag har skjutit dåliga straffar tidigare och målvakter har klarat, den här gången fick jag kanonträff men han chansade och limmade bollen. Jag tror aldrig att det har hänt mig förut.

MEN IFK:S SKYTTEKUNG vände missen till något positivt.

– Man blir ju lite förbannad efter en sån grej, och det kanske bara var bra för resten av matchen.

Redan i den sjunde minuten prickade Joakim Hedqvist in 1-0-målet. Kimmo Kyllönen hittade honom på högerkante­n och skottet på uppstuds satt otagbart invid Rhenvalls högra stolpe.

Sedan tilldömdes IFK en ny straff och den här gången var Hedqvist obeveklig.

Sedan rullade det på med mål av Adam Herou Löf – mycket snyggt! – och Joakim Hedqvist igen, den här gången på hörna.

MÅLFESTEN FORTSATTE I andra halvlek med två nya Hedqvist-mål, först skott från vänster, sedan en smått fantastisk fullträff där han slog till direkt på tennis på Herou Löfs lyrboll.

– Det var ett infall jag fick, ett sånt som man kan få när man är i zonen, flinade Hedqvist.

Joakim Hedqvist var förstås nöjd med sina fem mål, men ännu viktigare var lagets insats och stora seger.

– Vi gjorde två bra prestation­er före den här matchen och visste att vi måste bibehålla den nivån för att vinna. Jag tycker att vi gör det i dag, vi jobbar för varandra och vi gör det här tillsamman­s, poängterad­e Ifkkaptene­n varpå han gav guldhatten till målvakten Kimmo Kyllönen.

Nämnda hatt delas vid seger ut till den Ifk-spelare som varit bäst, enligt den som innehar hatten.

– Kimmo ska ha den, han höll ju nollan, konstatera­de Hedqvist.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? SEGERAPPLÅ­D. Joakim Hedqvist applåderar lagets insats, och kanske sin egen?, efter målkrossen mot Broberg Söderhamn.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE SEGERAPPLÅ­D. Joakim Hedqvist applåderar lagets insats, och kanske sin egen?, efter målkrossen mot Broberg Söderhamn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden