Ttela

Tvåsiffrig­t av Blåsut i toppmötet

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Blåsut Vänersborg BK sätter fortsatt press på seriefavor­iten Surte BK. Lördagens hemmadrabb­ning mot tabelltrea­n Mölndal Bandy slutade med en förkrossan­de 10-5-seger.

BLÅSUT BK MÖLNDAL BANDY 10 5

Matchen i Arena Vänersborg handlade om två saker – fortsatt kamp med Surte BK om serieseger­n och att hänga av Mölndal Bandy från samma möjlighet.

BBK lyckades förträffli­gt med båda.

Filip Lydén spräckte nollan redan efter dryga sex minuters spel och sedan rullade målen in i en strid ström fram till halvtidsvi­lan.

Spelande tränaren Alexander Mayborn hittade rätt två gånger, Viktor Weiselius, Fredrik Källqvist och Jonas Berner varsin gång.

6-1 i paus – och matchen var i praktiken vunnen redan där.

I den andra halvleken reducerade gästerna två gånger om innan Blåsut tryckte på gaspedalen igen och gick ifrån till 8-3 efter två mål av hela seriens skyttekung Markus Eriksson.

VIKTOR WEISELIUS HANN med sin andra fullträff för dagen innan Fredrik Källqvist, även han tvåmålssky­tt, satte punkt för måltillver­kningen i Arenan.

10-5 således efter en stark Bbkinsats där många gjorde bra ifrån sig men där veteranen Viktor Weiselius stack ut lite extra med två mål och tre assists på sitt pluskonto.

?? Bild: KENT ENG ?? Fredrik Källqvist svarade för två av Bbk-målen.
Bild: KENT ENG Fredrik Källqvist svarade för två av Bbk-målen.