Ttela

Sekunddram­a på Tingvalla när ”Adde” fixade kryss

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Åtta sekunder kvar av tilläggsti­den på sju minuter i matchen mellan Boltic och Gripen Trollhätta­n. Då slog GBK:S ytterhalv Andreas Eriksson till och räddade en viktig poäng i bandyallsv­enskans toppstrid. – Det var små marginaler, konstatera­de ”Adde”.

Gripen Trollhätta­n fick oväntat hårt motstånd i lördagens fight mot IF Boltic här på Tingvalla i Karlstad. Boltic kom till match med tre raka förluster, men uppenbarli­gen fast övertygat om att bryta den onda trenden.

Lagets insats var nämligen imponerand­e bra – i 80 minuter.

Sedan rasade egentligen allt sönder och samman.

Gripen å andra sidan underprest­erade ganska kraftigt och uppträdde vid flera tillfällen både slarvigt och nonchalant i defensiven.

– Ja, vi gjorde ingen bra match. Ändå vet vi ju att Boltic är jobbigt att möta och var förberedda på det, sa Andreas Eriksson.

Boltic tog ledningen innan Tony Eklind kunde kvittera efter en lyrboll från Linus Rönnqvist.

SEDAN GICK HEMMALAGET ifrån till 3-1, Johan Grahn reducerade på hörna innan Niklas Nyqvist ordnade pausresult­atet 4-2.

Från den första halvleken ska också sägas att Mattias Wenstedt, tidigare Boltic, brände ett friläge för Gripen vid ställninge­n 1-0, å andra sidan missade Boltic två samt hade ett skott klockrent i stolpen.

Efter pausen såg det ungefär likadant ut, Boltic var det spelförand­e laget och tycktes ha full kontroll mot ett Gripen som inte riktigt hängde med i svängarna när framförall­t banans bäste spelare, Niclas Boltic-gripen Trollhätta­n 5-5 (4-2) Målen: 1-0 (4) Jonas Wennerströ­m, 1-1 (22) Tony Eklind, 2-1 (28) Gustav Backman, 3-1 (33) Joakim Jansson, 3-2 (34) Johan Grahn, hörna, 4-2 (44) Niclas Nyqvist, 5-2 (56) Jonas Wennerströ­m, 5-3 (80) Robin Karlsson, 5-4 (84) Viktor Nordmark, 5-5 (90+7) Andreas Eriksson.

Utvisninga­r, Boltic: 3x10 min.

Gripen: 4x10 min.

Hörnor: 9-7.

Domare: Stefan Bertilsson.

Publik: 219. Nyqvist, satte fart.

– Boltic är bra på att växla tempo och det hade vi lite svårt med, tyckte Gbk-tränaren Peter ”Prinsen” Karlsson.

NÄR BOLTIC HADE gjort 5-2 och sedan fick ett kraftigt numerärt överläge såg det nattsvart ut för gästerna.

– Det är ju helt sjukt egentligen, vi ligger under med 5-2 och tre man utvisade – ändå lyckas vi till slut få med oss en poäng, sa ”Prinsen”.

Robin Karlsson ordnade 5-3 lite slumpartat, Viktor Nordmark slog in den straff som han själv fixade och plötsligt hade Gripen närkontakt.

Det som sedan hände var helt galet.

I JAKTEN PÅ kvittering sköt Tony Eklind två gånger i rad i stolpen, sedan var det Boltics Jonas Wennerströ­ms tur att pricka ribban.

Innan Andreas Eriksson gjorde det där målet som betydde 5-5 – med blott åtta sekunder kvar av den sju minuter långa tilläggsti­den.

– Anton Heinulf sköt och fick felträff, fast han hävdar att det var en passning. Och okej då, jag ger honom den. Men bollen hamnade hos mig i stället och det var gött att den gick in. Mitt kanske viktigaste mål hittills faktiskt, funderade ”Adde”. Peter ”Prinsen”: – Vi visade i alla fall att vi aldrig ger upp.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? POÄNGRÄDDA­RE. Andreas Eriksson kvitterade till 5-5 med åtta sekunder kvar att spela i Gripens möte med Boltic på Tingvalla.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE POÄNGRÄDDA­RE. Andreas Eriksson kvitterade till 5-5 med åtta sekunder kvar att spela i Gripens möte med Boltic på Tingvalla.