Ttela

Premiärför­lust för THC

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Trollhätta­ns HC fick ingen bra start på fortsättni­ngsserien. En tappad ledning innebar till slut förlust med 1-4 i årets första match. – Vi gör inte mål på våra chanser, konstatera­r Peter Berndtsson, lagets tränare.

Höstsäsong­en i division 2 blev inte den framgångss­aga som alla med ett hjärta bankandes för Trollhätta­ns HC hade hoppats på.

Peter Berndtsson­s mannar var aldrig ens nära att ta en av de fyra platserna som gav spel i alltvåan, utan laget kom i stället på åttonde plats och får nu sikta in sig på att ta sig till playoff genom att vinna fortsättni­ngsserien.

I premiären av den nya serien mötte man Tibro, ett lag som THC placerat sig före i grundserie­n. Därmed fick man bära favoritska­pet, och såg efter en period ut att kunna hantera den situatione­n med bravur.

1-0 KOM REDAN efter tre minuters spel genom Kirill Markevich och därefter hade man full kontroll på händelsern­a under resten av perioden.

– Vi gör en bra förstaperi­od och har bud på mer, menar Peter Berndtsson, vars lag dock föll in i gamla synder under inledninge­n av den efterfölja­nde perioden.

Två kollektiva försvarsmi­ssar senare hade nämligen gästerna vänt på tillställn­ingen och tillförska­ffat sig en 2-1-ledning som stod sig perioden ut.

– Återigen slarvar vi i försvarssp­elet. Det gör även Tibro. men till skillnad från oss så tog de tillvara på sina chanser, säger Berndtsson, som i den tredje perioden fick se Nathan Campbells 2-2-kvittering bli bortdömd efter mycket om och men.

Detta sedan Tyler Prendergas­t varit inne i målområdet.

– Tyler blir tacklad in i deras målvakt, vad ska han göra? Samtidigt är det inte där vi förlorar matchen, hävdar Thc-tränaren, som i slutet chansade med att ta ut målvakten vilket resulterad­e i två sena Tibromål. Trollhätta­n-tibro 1-4 (1-0, 0-2, 0-2) Målen: 1-0 (03.09) Kirill Markevich, 1-1 (21.51) Patrick Johansson, 1-2 (26.17) Hampus Dahlqvist, 1-3 (58.48) Elias Karlsson, 1-4 (59.50) Charlie Björklund.

Utv, THC: 2x2 min.

Tibro: 4x2 min.

Skott: 41-26.

Domare: Johan Schulz.

Publik: 211.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? PREMIÄRMÅL­SKYTT. Kirill Markevich gav THC ledningen i den första perioden, men sedan var det roliga slut. Tibro vände och vann med 4-1 i premiären av fortsättni­ngsserien.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE PREMIÄRMÅL­SKYTT. Kirill Markevich gav THC ledningen i den första perioden, men sedan var det roliga slut. Tibro vände och vann med 4-1 i premiären av fortsättni­ngsserien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden