- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

Tre matcher på 24 timmar väntade för FC Mellerud. Men trots tunga ben och slitna kroppar lyckades man ta nio poäng av lika många möjliga.

FC Mellerud håller förstaplat­sen i futsalens division 1 Norra Götaland med järnhand. Inför helgen såg dock spelschema­t oerhört intensivt ut, med tre matcher på 24 timmar.

Lördagen innebar helgens första match. Då begav man sig till Lindesberg, där man gästade IFK.

Mellerud tog snabbt ledningen och snart hade man 4-0. När man försökte spela av matchen kom dock Lindesberg tillbaka med två snabba mål. Det fick dock Mellerud att accelerera ytterligar­e en gång, och man vann slutligen med 12-4.

Bara fyra och en halv timme efter matchstart­en mot Lindesberg var det dags i Västerås där Afghanska FC väntade. Trots underläge och slitna kroppar vände FC Mellerud underläge 0-2 till vinst med 9-5.

– Av de tre matcherna vi spelade är insatsen mot Afghanska den bästa, säger Valon Gashi, spelande tränare.

Till söndagens match behövde laget inte åka lika långt. Då stod Hallstaham­mar för motståndet. Men ett FC Mellerud med trötta kroppar hamnade åter i underläge med 0-2. Trots reducering utökade hemmalaget till 3-1. Mellerud lyckades dock reducera till 3-2 och kvittera till 3-3. Med två minuter kvar av matchen gjorde Hallstaham­mar 4-3. Men med utbytt målvakt vände Mellerud på steken och gjorde tre mål på en och en halv minut, vilket fastställd­e slutresult­atet 6-4.

– Det är svårt att ställa om mentalt efter två matcher. Hallstaham­mar var den svåraste matchen, men det är oerhört starkt att vi lyckas vinna både den och de andra två matcherna.

Nästa söndag väntar något av en seriefinal när andraplace­rade FC Lidköping United hälsar på.