Ttela

Sent mål sänkte Skoftebyn i derbyt

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Upphämtat underläge tre gånger om räckte inte. I stället fick Skoftebyn se IFK Uddevalla avgöra Trestadsde­rbyt med 27 sekunder kvar. – Otroligt surt att förlora på det här sättet, säger Krister Andersson, lagkapten i Skoftebyn.

Skoftebyn var ute efter revansch efter debaclet borta mot IFK Uddevalla i höstas. Och rent spelmässig­t blev det också så, men när det gäller poängen blev SIF återigen utan.

– Det är väldigt tråkigt. Det är en jämn match och jag tycker inte vi förtjänar att förlora. Vi är minst lika bra, om inte bättre, säger Daniel Andersson, tränare Skoftebyn futsal.

Matchen började på samma sätt som i höstas – med ett snabbt ledningsmå­l för IFK. Då tog det 37 sekunder, nu inte mer än 15 sekunder innan Robert Bagger satte 1-0 till IFK.

– Det är surt att åka på ett mål i baken direkt, men det är så långa matcher i futsal så det är bara att jobba på, säger Skoftebyns lagkapten Krister Andersson.

OCH JOBBA PÅ var precis vad de gjorde, vilket gav utdelning. 1-1 efter knappa 14 minuters spel signerat Krister Andersson efter framspel av Carl Lext.

Länge såg det också ut som att första halvlek skulle sluta just 1-1. Men så, med en halvminut kvar, Skoftebyns IF-IFK Uddevalla 3-4 (1-2) Målen: 0-1 (1) Robert Bagger, 1-1 (14) Krister Andersson, 1-2 (20) Emilio Rossi, 2-2 (21) Krister Andersson, 3-2 (32) Petrit Zhubi, 3-3 (33) Jesper Thorsell, 3-4 (40) Petrit Zhubi. Publik: 723.

fick IFK:S Emilio Rossi lov att helt oattackera­d skjuta och 2-1 var ett faktum.

Andra halvlek började precis tvärtom. Efter 30 sekunder var Krister Andersson återigen framme och satte dit 2-2 på en målvaktsre­tur.

Sedan följde en lång period av intensivt spel med många chanser åt båda hållen innan IFK fick utdelning igen, den här gången genom Petrit Zhubi.

Men vad hände då? Skoftebyn kvitterade igen, såklart. Johan Kortekanga­s till Jesper Thorsell och 3-3 med mindre än sju minuter kvar av matchen.

SISTA JUBLET FÖR matchen? Inte alls. För med 27 sekunder kvar var Petrit Zhubi återigen framme och satte dit 4-3 till IFK.

Den här gången orkade Skoftebyn inte komma tillbaka.

– När det är 30 sekunder kvar så måste vi tänka. Men det är en match med mycket känslor och mycket folk, då blir det dumma beslut ibland, säger Daniel Andersson.

?? Bild: MÅNS JOHANSSON ?? HJÄLTE. Petrit Zhubi blev matchhjält­e för sitt IFK Uddevalla med sina två mål, det sista och avgörande med bara 27 sekunder kvar av matchen.
Bild: MÅNS JOHANSSON HJÄLTE. Petrit Zhubi blev matchhjält­e för sitt IFK Uddevalla med sina två mål, det sista och avgörande med bara 27 sekunder kvar av matchen.
 ??  ?? GÅNGER TVÅ. Skoftebyns lagkapten Krister Andersson gjorde två mål i fredagens derby, men det hjälpte inte.
 ??  ?? MISSADE. Arlind Beqiri var nära att göra mål ett par gånger, men lyckades inte få in bollen bakom Marcus Gerd i Ifk-målet.