Ttela

IFK svek mot Tellus

BANDY: ”DE GÖR DET BRA, VI GÖR DET INTE”

-

Sanslöst bra i fredags. Sanslöst dåligt knappt två dygn senare. IFK Vänersborg kom snabbt ner på jorden i mötet med Tellus.

Fredagsins­atsen mot Broberg Söderhamn skulle ge Vänersborg den nödvändiga skjutsen för att nå slutspelet lite senare i vinter. Det blev precis tvärtom. Inte många av spelarna, om ens någon, levde upp till det de presterade i 8-0-matchen mot Broberg. Hade spelarna svårt att mentalt hantera storsegern från i fredags?

– Det verkar så. Ändå pratade vi direkt efter den matchen om att vi måste lära oss att nollställa och komma upp i samma nivå i matchen efter. Men vi var inte i närheten nu, sa Ifk-tränaren Ari Holopainen, av förklarlig­a skäl oerhört besviken.

Sanningen är nämligen den att IFK hade tur som fick poäng mot ett Tellus, som spelade tätt och smart och som nästan aldrig släppte till några ytor.

– Visst hade vi tur, det är bara att erkänna. De gör det bra, vi gör det inte. Så det är bara att lyfta på hatten för dem.

IFK Vänersborg kan tacka högre makter för att man har Joakim Hedqvist i laget. Femmålssky­tt mot

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ??
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
 ??  ?? MÅLKUNGEN. IFK Vänersborg kan skatta sig lyckligt åt att ha Joakim Hedqvist i laguppstäl­lningen. Fem mål i fredags Här försöker han runda Tellus-målvakten Markus Karlsson.
MÅLKUNGEN. IFK Vänersborg kan skatta sig lyckligt åt att ha Joakim Hedqvist i laguppstäl­lningen. Fem mål i fredags Här försöker han runda Tellus-målvakten Markus Karlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden