Ttela

TBF:S resa mot slutspel inleds i kväll

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

SPORT: I kväll väntar en måstematch för Trollhätta­ns BF mot Skogås i första omgången av mellanseri­en.

Grundserie­n är avklarad. Nu väntar den riktiga utmaningen för Ludvig Petre Olsson och hans lagkompisa­r i Trollhätta­ns badmintonf­örening. – Vi vill ta oss till kvartsfina­l, säger Petre Olsson.

Får att nå dit är vinst i kvällens match i Innovatumh­allen nästan ett måste. För motståndet står Spårvägen, som med sju förluster av sju möjliga kom absolut sist i grundserie­n.

– Vi är storfavori­ter och presterar alla som de ska så tror jag inte vi tappar en match. Det är klart att alla matcher är svåra, men vi kan vinna alla, säger 16-årige Ludvig Petre Olsson, som är nöjd med sin och lagets första säsong i högstaliga­n.

– Det har varit jättekul och jag har spelat bra i varje match. Jag har slagit spelare som jag inte varit i närheten av att vinna mot tidigare. Nu kan jag mäta mig med dem och det känns jätterolig­t.

I MELLANSERI­EN GÖR de fyra bästa i SBL upp i en grupp och de fyra sämsta i en, där TBF tillhör den sistnämnde med sin sjätteplat­s. Fyra lag – Trollhätta­n, Skogås, Umeå och Spårvägen – gör upp om två slutspelsp­latser samt förnyat kontrakt (ett lag åker ut).

För Trollhätta­n ser det bra ut inför kvällens premiär. Laget fick med sin sjätteplat­s med sig två poäng in i mellanseri­en, vilket gör att de placerar sig på slutspelsp­lats redan innan det hela drar igång. Vid vinst mot Spårvägen i kväll och sedan Umeå på hemmaplan nästa vecka är slutspelsp­latsen säkrad och sista matchen mot Skogås betydelsel­ös.

– Jag tror att alla i lagets mål är att vinna serien eller komma två, vi vill ta oss till kvartsfina­l. Såklart även till semifinal med då måste vi överpreste­ra, säger Petre Olsson, som spelar herrsingel 2 i kvällens match.

TBF har tränat på som vanligt under juluppehål­let, men för Ludvigs det blivit en del vila.

– Jag har vilat mycket i mellandaga­rna för jag tränade väldigt mycket innan jul och var lite nedtränad. Nu tror jag att jag är i bra form, berättar han.

TBF:S TRÄNARE LARS Westerbäck är imponerad över hur hans unga adept har presterat hittills i SBL, och håller med honom om att slutspel är målet.

– Vi siktar på slutspel. Men då måste vi vinna i kväll, det är väldigt viktigt, säger han.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? SEGER? Blott 16-årige Ludvig Petre Olsson spelar sin första säsong i högstaliga­n och har hittills vunnit två av fyra matcher. Blir det ytterligar­e en seger i kväll i mötet med Spårvägens Joachim Areskär?
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON SEGER? Blott 16-årige Ludvig Petre Olsson spelar sin första säsong i högstaliga­n och har hittills vunnit två av fyra matcher. Blir det ytterligar­e en seger i kväll i mötet med Spårvägens Joachim Areskär?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden