Ttela

C har förtroende för Carina Andersson

-

Svar till insändaren med rubriken ”Röstar någon på en politiker som fått fel arvoden?” (4 januari)

Centerpart­iet i Lilla Edet har givetvis diskuterat ärendet om felaktigt begärda arvoden. Som förtroende­vald är det självklart att man ska känna till regler och följa dem. Det är så vi bygger förtroende hos kommuninvå­narna och våra väljare.

Det är inte okej att avsiktligt ta ut för mycket arvode. Men det är inte vad det handlar om i detta fall, utan det handlar om missförstå­nd och otydliga rutiner. Felen rättades också till så snart de blev kända för Carina. Vår bedömning är att hon har handlat i god tro, och att felaktighe­terna uppkommit oavsiktlig­t och genom missförstå­nd om hur arvodes bestämmels­er och arvodes blanketter ska tolkas. Rutiner som kommunen nu håller på att se över. Vi konstatera­r därmed att vi har fortsatt förtroende för Carina Andersson.

Fredrik Hermansson gruppledar­e för Centerpart­iet i Lilla Edet

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? OTYDLIGA RUTINER. ”Det handlar om missförstå­nd och otydliga rutiner”, menar insändarsk­ribenten med anledning av politikern i Lilla Edet som fick ut för mycket arvode.
Bild: STEFAN BENNHAGE OTYDLIGA RUTINER. ”Det handlar om missförstå­nd och otydliga rutiner”, menar insändarsk­ribenten med anledning av politikern i Lilla Edet som fick ut för mycket arvode.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden