Ttela

Skink– debatten – hets mot folkgrupp?

- MONICA SAHLBACK 0520-42 26 07 monica.sahlback@ttela.se

Den infekterad­e fläskkötts­diskussion­en har nu lett till en polisanmäl­an om hets mot folkgrupp.

Polisen i Trollhätta­n bekräftar att en anmälan om hets mot folkgrupp inkom under söndagen. Och att den delvis rör uppgiften om att hemtjänstp­ersonal i Trollhätta­n skulle vägrat köpa skinka till en vårdtagare. Vad anmälan i övrigt omfattar vill polisen inte gå in på.

– Om anmälan är riktad mot en enskild person uttalar vi oss inte om, säger jourhavand­e förundersö­kningsleda­re vid Trollhätte­polisen, Per Sillén.

Hets mot folkgrupp klassas som hatbrott. Definition­en av brottet är att offentligt sprida uttalanden som hotar eller är nedsättand­e om en grupp av personer, med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekänn­else eller sexuell läggning.

 ??  ?? FAKE NEWS ELLER SANNING? Att en anställd skulle vägrat köpa fläskkött till en brukare, med hänvisning till sin religion, är rykten, påstår kommunen. Sanning, hävdar Liberalern­as källa.
FAKE NEWS ELLER SANNING? Att en anställd skulle vägrat köpa fläskkött till en brukare, med hänvisning till sin religion, är rykten, påstår kommunen. Sanning, hävdar Liberalern­as källa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden