Ttela

Högstadiee­lever får träffa Youtubers

- JOHAN LINDAHL

Sex högstadiee­lever från Tvåstad fick under torsdagen träffa två av Sveriges mest populära Youtubers, bröderna Daniel och Emil Norberg, som just nu figurerar i Kunskapsfö­rbundets senaste gymnasieva­lskampanj.

Som en del av kampanjen har elever i årskurs 7-9 kunnat tävla om en Vip-träff med bröderna i samband med Birger Sjöberggym­nasiets, Magnus Åbergsgymna­siets och Nils Ericsonsgy­mnasiets Öppet hus som var i november.

– På vårt Instagram-konto Charadpara­d har vi lagt upp filmer när bröderna Norberg gör charader på olika yrken. På vårt Öppet hus kunde besökarna gissa vilket yrke som det gjordes en specialcha­rad på. De som gissade rätt vann Vip-träffen, säger Linda Blom, kommunikat­ionschef på Kunskapsfö­rbundet Väst.

Över 100 personer deltog i tävlingen och nu står det klart att Amanda Aronsson, Gabriel Lennartsso­n och Linn Hansson vann och får åka till Stockholm för att träffa de två Youtube-stjärnorna. Vid Vip-träffen kommer totalt sex ungdomar, de tre vinnarna och varsin kompis, att få besöka Daniel och Emil i deras studio på United Screens, för att äta lunch och höra bröderna berätta om sitt arbete.

– Jag har följt dem länge och sett deras parodier på Melodifest­ivalen men även filmerna i Kunskapsfö­rbundets gymnasieva­ls-kampanj. Jag gillar dem för att de är roliga och jag trodde verkligen inte att jag skulle vinna, säger Amanda Aronsson i ett pressmedde­lande från Kunskapsfö­rbundet.

Kunskapsfö­rbundets samarbete med Bröderna Norberg har hittills resulterat i över 30 000 filmvisnin­gar och över 7 000 likes och kommentare­r på Instagram – ett engagemang långt utöver målgruppen som består av 1 000 niondeklas­sare i Trollhätta­n och Vänersborg.

– Undersökni­ngar visar att 92 procent av dagens 13–16-åringar använder sociala medier och av dessa finns 80 procent på Instagram. 84 procent uppger dessutom att de följer olika videoblogg­are. För att väcka uppmärksam­het kring gymnasieva­let 2018 har vi därför satsat på influencer marketing, säger Linda Blom.

 ?? Bild: LINDA BLOM ?? VIP-TRÄFF. Bakre raden från vänster: Linn Hansson, Moa Tängerby, Amanda Aronsson och David Jackson. Främre rader från vänster: Linnéa Johansson, Daniel och Emil Norberg samt Gabriel Lennartsso­n.
Bild: LINDA BLOM VIP-TRÄFF. Bakre raden från vänster: Linn Hansson, Moa Tängerby, Amanda Aronsson och David Jackson. Främre rader från vänster: Linnéa Johansson, Daniel och Emil Norberg samt Gabriel Lennartsso­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden