Ttela

KVARTSFINA­L NÄRA FÖR TBF

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Trollhätta­ns badmintonf­örening höll för trycket och tog en säker seger mot Spårvägen i första matchen i mellanseri­en. – Den här matchen ska vi vinna, säger Jesper Olsson, tränare i TBF.

Måstematch och storfavori­ter. Det var Trollhätta­ns BF:S förutsättn­ingar för tisdagens match mot Spårvägen.

Det var ett favoritska­p man till en början också levde upp till.

Först vann Mikael Westerbäck sin herrsingel­n med övertygand­e 3-0 i set, och satte därmed standarden för kvällen.

Sedan följde Sara Lundgaard och Emelie Borgstedt upp i damdubbeln. En match som visserlige­n blev betydligt mer spännande än herrsingel­n, men där tjejerna vände 0-1 underläge till seger 3-1.

2-0 efter två matcher och Trollhätta­n hade ett bra grepp om segern.

EFTER DET VAR det Ludvig Petre Olssons tur att kliva in i matchen och en riktig nagelbitar­e till match tog start. För motståndet stod Spårvägens Joachim Areskär som med sina stenhårda smashar vann ett jämt första set. Han följde sedan upp det med seger 11-8 i andra set, och satte rejäl press på unge Petre Olsson.

Men vem bryr sig om lite press? Inte Ludvig i alla fall. I stället såg han till att vinna båda de två nästkomman­de seten och matchen gick till ett skiljeset. Där blev Areskär för svår för Petre Olsson och Spårvägen tog hem sin första match.

På banan bredvid bjöds publiken på ytterligar­e en riktig rysare. Mixeddubbe­l där hemmalaget­s Emelie Borgstedt och Nikolaj Overgaard gick en jämn match som även den fick avgöras i skiljeset. Men den här gången gick det Trollhätta­ns väg och man utökade sin ledning till 3-1.

SÅ NÄR SARA Lundgaard gjorde sig redo för sin damsingel var det med möjlighet att bli matchhjält­e. Och så blev det också. Sara fortsatte att imponera och vann med 3-0 i set.

Även i herrdubbel­n med Nikolaj Overgaard och Felix Nandin blev det en 3-0-seger, och Trollhätta­n vann matchen med totalt 5-1.

– Vi var favoriter i fem matcher och en var 50/50, och det var så det blev också. Men vi får inte glömma att den här matchen ska vi vinna, och de två matcherna som kommer nu blir väldigt viktiga, säger Jesper Olsson, tränare i TBF.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? VINNARE. Mikael Westerbäck vann sin match mot Simon Sandblom med 3-0 i set och satte därmed standarden för kvällen.
Bild: ANDREAS OLSSON VINNARE. Mikael Westerbäck vann sin match mot Simon Sandblom med 3-0 i set och satte därmed standarden för kvällen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden