Ttela

Joakim bäste hörnskytt

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Elitserien­s bäste målskytt på hörna just nu: IFK Vänersborg­s Joakim Hedqvist. Ändå är han inte nöjd med utdelninge­n så här långt. – Nej, långt ifrån, vi jobbar på det hela tiden.

När tränaren Ari Holopainen blåste eld upphör på tisdagens tidiga träning dröjde sig Joakim Hedqvist (och Emil Viklund) kvar på isen tillsamman­s med Robin Lundqvist och Richard Kamperin Wallin. Uppdraget: Att träna hörnskytte. IFK:S Hedqvist är ju Sverigebäs­t i grenen just nu, nio av 57:ans totalt 32 mål så här långt är resultat av ett lyckat hörnskytte.

Men bra ska helst bli ännu bättre, och det är där herrar Lundqvist och Kamperin Wallin kommer in i bilden.

– Inspelen är färskvara, det måste vi nöta på hela tiden, påpekar Hedqvist.

OCH DIREKTIVEN TILL lagkompisa­rna är glasklara:

– Jag vill att inspelen ska vara stenhårda, så att motståndar­ruset inte hinner så långt ut.

Samtidigt ger han domarkåren en känga:

– Domarna släpper för mycket, i 99 procent av fallen får ruset gå för tidigt, men det är lika för alla och något vi måste jobba med.

Under de 19 inledande omgångarna har Vänersborg tilldömts 159 hörnor, 17 av dem har resulterat i mål, vilket betyder elva procent (Edsbyn är bäst med 16).

Hedqvist är inte nöjd med den siffran heller:

– Vi behöver upp några procent till där.

Rent spelmässig­t påminner IFK just nu lite om en berg- och dalbana: Det går upp och det går ned.

– Insatsen mot Hammarby och Sandviken var bra, och 100-procentig mot Broberg, men sen kunde vi inte hålla den nivån mot Tellus, konstatera­r han bistert.

Nu vill det till att det bär iväg uppåt igen...

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ??
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? SKOTT KOMMER. IFK Vänersborg­s Joakim Hedqvist är elitserien­s bäste vad gäller att göra mål på hörna, nio stycken så här långt, men tycker att både han själv och laget borde ha bättre utdelning.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE SKOTT KOMMER. IFK Vänersborg­s Joakim Hedqvist är elitserien­s bäste vad gäller att göra mål på hörna, nio stycken så här långt, men tycker att både han själv och laget borde ha bättre utdelning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden