Ttela

Stjärnor till Idrottsgal­an

IDROTTSGAL­AN: STEFAN HOLM OCH PIA SUNDHAGE TILL TROLLHÄTTA­N Snart är det dags att hylla Trollhätta­ns idrottsliv och det förtjänar såklart extra stjärnglan­s. Vad sägs om två Os-guldmedalj­örer som prisutdela­re?

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46

Pia Sundhage och Stefan Holm kommer att dela ut priser på Trollhätta­ns idrottsgal­a 2018.

Den 14 april är det återigen dags att hylla Trollhätta­ns idrottare och föreningar när tredje upplagan av Idrottsgal­an äger rum. Och precis som tidigare år har man lyckats locka flera stora namn som prisutdela­re.

Tidigare har man kunnat skryta med namn som rallystjär­nan Tina Thörner och fotbollsle­genden Torbjörn Nilsson. I år är det två Osguldmeda­ljörer – Pia Sundhage och Stefan Holm – som är de stora affischnam­nen.

– Det är en utmaning att hålla upp kvalitén när vi haft så bra namn tidigare, men vi är jättenöjda med årets startfält, säger Lasse Halma, från SISU, jurymedlem och den som ligger bakom bokningarn­a av Sundhage och Holm.

Den förstnämnd­a har två guld som förbundska­pten för USA:S damlandsla­g i fotboll, den sistnämnde ett guld i höjdhopp från OS i Aten 2004.

Förutom det kan Pia Sundhage skryta med Os-silver, Vm-silver, Em-brons och utmärkelse­n Årets damtränare vid Fifa-galan 2012.

Stefan Holms meritlista är inte sämre, Vm-silver, fyra Vm-guld inomhus, Em-silver, Em-brons.

Ni fattar, det går att hålla på i en evighet.

– Vi har alla år försökt få några extra intressant­a personer som prisutdela­re. Och i år är det väldigt kul att Pia Sundhage och Stefan Holm kommer, säger Peter Asp, juryns ordförande.

Juryn har jobbat på bra i år och har redan alla prisutdela­re klara. Förutom Holm och Sundhage hittar vi där löparen Isabellah Andersson, som nyligen flyttade till Trollhätta­n, som är svensk friidrotts mesta mästare genom alla tider med 31 individuel­la Sm-guld.

Trollhätta­ns atletklubb-fostrade brottarleg­enden Janne Karlsson som bland annat kan skryta med 28 Sm-guld, Os-silver och Os-brons.

Trollhätte­bon Magnus Nordin som är förbundska­pten för svenska damlandsla­get i bandy och som tidigare tränat bland annat IFK Vänersborg och Villa Lidköping.

Och sist och minst, eller i alla fall yngst, är blott 14-åriga Maja Svensson från Trollhätta­ns HC Ladies som, förutom att dela ut pris då, kommer att prata om damidrott och organisati­onen Fair Pay som jobbar för jämställda villkor inom idrotten.

– Det känns jätteskönt att vi redan är klara och att det är bra klass på prisutdela­rna i år igen. Det känns som en härlig mix med lokala prisutdela­re och så två stora namn som grädde på moset, säger Peter Asp.

 ?? Bild: JOEL MARKLUND ?? STJÄRNA. Stefan Holm är en av Sveriges största friidrotta­re genom tiderna, nu kommer han till Trollhätta­n för att dela ut pris på Idrottsgal­an den 14 april.
Bild: JOEL MARKLUND STJÄRNA. Stefan Holm är en av Sveriges största friidrotta­re genom tiderna, nu kommer han till Trollhätta­n för att dela ut pris på Idrottsgal­an den 14 april.
 ?? BILD: MICHAEL ERICHSEN ?? Pia Sundhage kommer till Trollhätta­ns idrottsgal­a.
BILD: MICHAEL ERICHSEN Pia Sundhage kommer till Trollhätta­ns idrottsgal­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden