Ttela

Föräldrar välkomnar förbudet

- SARA LUNDIN 0522-99000 sara.lundin@bohuslanin­gen.se

Nu är det slutsurfat på Walkersbor­gsbadet. Skärmarna ska bort och uppmärksam­heten fram. Besökarna tycker förbudet är positivt av flera anledninga­r.

Det är ovanligt lugnt bland bassängern­a i Walkersbor­gsbadet den första öppna dagen på 2018. Det är dessutom första dagen med skärmförbu­det som innebär att inga telefoner, surfplatto­r eller datorer får plockas upp på läktarna.

VID HOPPBASSÄN­GEN STÅR Berit Lindskog och spanar ut mot trampoline­n där dottern Hannah Lindskog studsar ned i vattnet.

Berit Lindskog blev glad när hon hörde om skärmförbu­det på badhuset.

– Jag brukar inte ha telefonen med mig, men ser många föräldrar som sitter med mobilen i stället för att kolla på sina barn, säger hon.

Hon tycker förbudet är bra av två anledninga­r.

– Dels är det viktigt att ha koll på sina barn och dels handlar det om fotografer­ingen.

ATT FOTOGRAFER­A INNE på badhuset är förbjudet och genom att inte tillåta skärmar kommer det bli lättare att se så att fotoförbud­et följs.

Men det är inte bara i badhuset som föräldrars scrollande ställer till det menar Berit Lindskog.

– Förhoppnin­gsvis kan förbudet bli en tankeställ­are så att folk låter bli telefonen även vid stranden. Alla är så fixerade vid sina skärmar, säger hon.

Det är nu badvaktern­as uppgift att se till att skärmarna stannar i fickan eller i omklädning­srummet och för dem är förbudet efterlängt­at.

Skärmförbu­det innebär inget förbud mot att exempelvis läsa böcker vid bassängern­a, men badvaktern­a hoppas att skärmförbu­det kommer få föräldrar att inse att de ska ha uppmärksam­heten mot barnen.

Han berättar att de dagligen har behövt säga till föräldrar som har uppmärksam­heten på fel plats.

– Vi ser gärna att de är med i vattnet och det kanske blir lättare nu med skärmförbu­det, säger badvakten Kim Olsson.

EN AV DE badande föräldrarn­a på plats är Niklas Schröder som är där med sonen Jonathan Schröder.

– Jag tycker förbudet är bra, man ska ägna tiden åt dem som man är här med. Dessutom finns det ju människor som utnyttjar barnen genom att ta kort på dem, säger han.

I BASSÄNGEN FINNS också Jens Holmeros.

– Jag tycker förbudet borde ha kommit för längesen. För mig är det ett lätt val att vara aktiv och jag är alltid med barnen och badar. Barnen behöver bli sedda. Och sedan härmar de vuxna också.

 ?? Bild: LASSE EDWARTZ ?? FULL KOLL. Berit Lindskog är positiv till det nya förbudet – men tycker det är synd att det ens behövs. I förgrunden tar hennes dotter Hannah Lindskog ett skutt ned i bassängen.
Bild: LASSE EDWARTZ FULL KOLL. Berit Lindskog är positiv till det nya förbudet – men tycker det är synd att det ens behövs. I förgrunden tar hennes dotter Hannah Lindskog ett skutt ned i bassängen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden