Ttela

IFK kammade noll mot Västerås

Förlusttre­nden i ABB Arena Syd förlängdes till åtta raka matcher när IFK Vänersborg kammade noll mot Västerås SK. Men insatsen efter pausen lovar mycket gott.

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

IFK Vänersborg kom till Västerås med en säsongsfär­sk 3-2-seger från hemmamötet, men med sju raka förluster i ABB Arena Syd där statistike­n knappast har varit på Kamraterna­s sida sedan det första mötet i hallen den 21 december 2007, en match som för övrigt slutade med hemska 15-1 (9-0) till de grönvita.

Sedan har det rullat på genom åren med idel förluster (tolv till antalet) bortsett från vid två gyllene tillfällen – 8-5-segern den 9 februari 2010 och den fantastisk­a 9-3-vinsten i den första kvartsfina­lfighten 2014. Det var ju den gången som IFK hade 2-0 i matcher och 3-0 här i ABB Arena i det tredje mötet innan VSK vaknade till (läs Johan Esplund) och vände till 3-2 i matcher.

Nämnas bör kanske också att Mesta Mästarna spelat tio seriematch­er i hemmahalle­n före onsdagsmöt­et, vunnit åtta, kryssat i två och inte förlorat någon ...

Svårast tänkbara motstånd således för ett IFK, som ju varit ömsom vin, ömsom vatten den här säsongen.

HEMMALAGET DROG OCKSÅ igång en förväntad stormoffen­siv från avslag, anförd av Simon Jansson, som resulterad­e i två straffmål. Båda gångerna var det Simon Folkesson som fälldes och båda gångerna prickade högerbacke­n Patrik Sjöström in bollarna bakom en chanslös Kimmo Kyllönen.

Efter 2-0-målet begärde Ifk-tränaren Ari Holopainen timeout, och det blev så småningom lite bättre spelmässig­t sett från gästernas sida, framförall­t defensivt.

Första Ifk-skottet på mål kom inte förrän efter en halvtimme, Joakim Hedqvist, men inom loppet av tre minuter skapade IFK lika många hörnor. Hedqvist hade lite senare en hörna som så när resulterat och Felix Callander ett friläge, men Andreas Bergwall, 43, gjorde en fin räddning.

VÄNERSBORG HADE NOG behövt ett mål där för att göra match av det hela, i stället kunde Mikael Olsson väl enkelt gå runt på vänsterkan­ten och spela in till junioren Max Mårtensson som fick öppet mål. 3-0 blev också pausresult­at.

VSK öppnade även den andra halvleken starkt och skapade ett par, tre jättelägen som endera slarvades bort, eller motades av en vaken Kimmo Kyllönen.

Ett bortdömt Ifk-mål (offside) följdes av en 3-1-reducering av Emil Vikllund och hoppets låga började lysa lite svagt bland spelare och ledare i Ifk-lägret.

IFK STRETADE EMOT riktigt bra och förde faktiskt spelet stundvis. VSK såg konfundera­t ut och omedelbart efter det att Robin Lundqvist prickat stolpen tog Vsk-tränaren Michael Carlsson time out.

När kvarten återstod kom så det definitiva avgörandet. Tobias Holmberg skickade in 4-1-bollen och matchen var vunnen för grönvitt.

Liberon Stefan Edberg slog in en retur till 5-1 sedan han själv skjutit på hörna innan Mikael Olsson satte punkt för målfabrika­tionen här i ABB Arena Syd med sitt 6-1mål på tilläggsti­d.

ÄVEN OM DET blev förlust så var insatsen flera klasser bättre jämfört med den i söndags mot Tellus hemma. Robin Öhrlund var magnifik emellanåt och spelade till sig det klart högsta betyget i ett IFK, som efter pausen visade kvalitéer liknande dem mot Broberg Söderhamn i 8-0-matchen nyligen.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? DUELLANTER. Adam Herou Löf och hans lagkompisa­r i Vänersborg stretade emot riktigt bra mot Mesta Mästarna VSK på onsdagskvä­llen. Simon Jansson, som här jagar Adam, var den som i första hand anförde de grönvita till en rättvis seger.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE DUELLANTER. Adam Herou Löf och hans lagkompisa­r i Vänersborg stretade emot riktigt bra mot Mesta Mästarna VSK på onsdagskvä­llen. Simon Jansson, som här jagar Adam, var den som i första hand anförde de grönvita till en rättvis seger.