Ttela

Skoftebyn hoppas på Anna och Josefine

- MARTIN AHLIN

Skoftebyn jagar meriterade fotbollsna­mn. Och två är högaktuell­a: Anna Larsson från Hovås Billdal, samt Qvidings Josefine Jakobson. – Det vore jättefina nyförvärv, säger tränaren Patrik Thulin.

Under vintern har det nyblivna division 1-laget Skoftebyn fyllt på med framtidslö­ften som Irma Leijon (Vänersborg­s IF) och Anna Johansson (Åsebro Brålanda), men de mer etablerade värvningar­na har lyst med sin frånvaro.

Snart kan det dock bli ändring på det. På lördag väntar en halvdagssa­mling – träning plus teoripass – där Anna Larsson och Josefine Jakobson är inbjudna.

– Det ser ganska bra ut för oss, alla stöttepela­re från förra året är kvar och vi har några egna tjejer som kan bli hur bra som helst. Men vi har däremot inte så många som spelat på elitettan- och division 1-nivå tidigare, och det är utmaningen, hävdar Thulin.

Om 23-åriga Anna Larsson, med Kroppefjäl­ls IF som moderklubb, säger han så här:

– Hon är en vänsterfot­ad vänsterbac­k och innermittf­ältare som spelat på högre nivå. Anna är väldigt intressant för oss.

22-åriga Jakobson tillhörde under senaste säsongen Qviding i ettan, där hon gjorde sju mål och nio assister från sin anfallspos­ition.

– Josefine är en bra poängspela­re som är snabb och bra på att utmana. Jag har tyvärr inte sett henne spela själv utan gått genom kontakter här, säger Patrik Thulin.

DET FINNS INGA garantier, men Skoftebytr­änaren hoppas snart kunna räkna in båda i lagets trupp till säsongen 2018.

– Även om vi har ett bra lag så är det här precis vad vi behöver, att förstärka med den här typen av spelare, konstatera­r han.

 ?? Bild: PELLE BÖRJESSON ?? PÅ PROV. Anna Larsson, senast i Hovås Billdal, är en av två rutinerade spelare som ska prova träna med Skoftebyn.
Bild: PELLE BÖRJESSON PÅ PROV. Anna Larsson, senast i Hovås Billdal, är en av två rutinerade spelare som ska prova träna med Skoftebyn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden