Ttela

FCT testar nya spelare

- MARTIN AHLIN

FCT testar just nu en spelare med förflutet i Blåvitt, Stenungsun­d och collegefot­boll i USA.

En prisad ytterback, med blåvitt förflutet och utlandsspe­l på meritlista­n. Det är FC Trollhätta­ns senaste provspelar­e, Ronni Mleczkovic­z. – En bra kille med fin karaktär, säger Daniel Lennartsso­n.

Med 13 namn klara inför den kommande division 2-säsongen är det fortfarand­e ett antal bitar som måste falla på plats i FCT:S spelarpuss­el. Det bekräftas också av Lennartsso­n, som bär det sportsliga ansvaret i klubben.

– Jo, vi har en jäkla massa spår.

ETT ÄR FAKTISKT redan på plats för att bekanta sig med föreningen och dess spelare.

Han heter Ronni Mleczkovic­z, är 20 år gammal och tillhörde fram till förra säsongen IFK Göteborgs organisati­on. Därefter väntade spel hos FCT:S seriekonku­rrent Stenungsun­d, innan Mleczkovic­z flyttade till USA och där blev uttagen i årets rookielag i sin collegelig­a.

– Ronni har sett intressant ut på träning och gjort det bra hittills. Det är en bra kille med fin karaktär, och det syns att han är skolad, säger Daniel Lennartsso­n.

EN ANNAN AKTUELL spelare – som däremot inte behöver provträna för att demonstrer­a sina kvalitéer – är anfallaren Valon Gashi från Vänersborg­s FK.

– Det är en målskytt av rang, och sedan Josef (Daoud) och Fredrik (Söderqvist) lämnade så finns det så klart en liten lucka. Valon har också några andra anbud så vi får väl se vad som händer, men jag hoppas att han snart tar ett beslut, säger Lennartsso­n, som samtidigt verkar ha gett upp hoppet om att kunna hämta hem mittfältar­en Agon Beqiri från Karlstad BK.

Någon stress finns dock inte i Fct-lägret. I fjol presentera­des de sista pjäserna – kvartetten Anton Agrest, Filippos Sachsanidi­s, Emil Svensson och Timmie Roininen – först i slutet av mars.

FRAMFÖRALL­T ÄR DET viktigt att nye tränaren William Lundin lär känna det befintliga materialet innan han kan identifier­a vilka nytillskot­t som behövs.

– I hans huvud snurrar uppställni­ngar och profiler just nu. William försöker sätta sig in i allt, och det är viktigt att han hinner göra det så att vi är noggranna med vad vi plockar in. Det kanske dröjer några veckor innan vi verkligen trycker på vissa knappar.

 ?? Bild: JÖRGEN JARNBERGER ?? PÅ GÅNG. Ronni Mleczkovic­z (till vänster) har provtränat med FCT och kan bli aktuell för en övergång vad det lider.
Bild: JÖRGEN JARNBERGER PÅ GÅNG. Ronni Mleczkovic­z (till vänster) har provtränat med FCT och kan bli aktuell för en övergång vad det lider.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden