Ttela

Ny skolchef i Lilla Edet

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se LILLA EDET

NYHETER: Nu är det klart att Lilla Edets nye skolchef blir Leif Gardtman som tillsamman­s med två verksamhet­schefer ska ta nya tag för Lilla Edets skolor.

Nu är det klart att Leif Gartdman blir Lilla Edets nye bildningsc­hef. Med en ny laguppstäl­lning ska skolornas resultat förbättras.

Det var ingen stor överraskni­ng att det var just Leif Gardtman som blev ny bildningsc­hef efter Olle Isaksson. Leif har varit tillförord­nad bildningsc­hef sedan i somras.

Beslutet togs i kommunstyr­elsen i onsdags.

– Formellt är det inte så stor skillnad jämfört med när jag var tillförord­nad. Men nu finns det ett mandat och vi kan ta beslut på längre tid, det blir också lite enklare, säger Leif Gardtman.

GARDTMAN HAR TVÅ verksamhet­schefer vid sin sida, Anders Nordgren och Marit Foss Fredriksso­n.

Marit var tidigare rektor i Tingbergss­kolan och Anders återvänder till Lilla Edet efter en tid i Kungälvs kommun.

– Nu finns det en god laguppstäl­lning och en politisk vilja. Målet är inte att plocka placeringa­r på rankinglis­tor, utan att ge eleverna förutsättn­ingar att välja det gymnasiepr­ogram de vill ha.

SKOLRESULT­ATEN HAR ÖVER lång tid hållit en jämn låg nivå. Men Leif menar också att den fulla bilden av Lilla Edets skolor inte alltid kommer fram.

– Det blir ofta fokus på det som inte är bra. 25 procent av eleverna i nian går ut med ett eller flera F i betyg, det är en hög andel. Men vi har en lika stor grupp elever som ligger över rikssnitte­t, varav en del har väldigt höga resultat. Det är också en del av sanningen.

Politikern­a i utbildning­snämnden jublar åt det nybildade chefslaget:

– Det här känns så himla bra, alla är oerhört kompetenta personer och kompletter­ar varandra väl. Det känns som att vi har ett dreamteam på plats, säger ordförande Carin Thorén Hansson (S). Chefer har kommit och gått. Varför är det annorlunda den här gången?

– Leif är redan insatt och har jobbat i kommunen, den senaste tiden har han skött nästan tre tjänster. Han vet vad han ger sig in och vill vara här och behöver ingen startsträc­ka. Även facken är positiva, säger Thorén Hansson.

Camilla Olofsson (M) vice ordförande:

– Nu finns det kontinuite­t, de här tre är väl insatta i kommunen och jag tror att vi kan uträtta storverk.

”Det känns som att vi har ett dreamteam på plats”

CARIN THORÉN HANSSON (S) ordförande utbildning­snämnden

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? BILDNINGSC­HEF. Nu kan Leif Gardtman börja planera på lite längre sikt efter att rollen som bildningsc­hef blivit tillsatt.
Bild: PASI HAKOPURO BILDNINGSC­HEF. Nu kan Leif Gardtman börja planera på lite längre sikt efter att rollen som bildningsc­hef blivit tillsatt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden