Ttela

Häng med på veteranban­dy

TROLLHÄTTA­N: ONSDAGSTRÄ­NING MED GRIPENS VETERANER

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 00 daniel.gustafsson@ttela.se

Onsdagskvä­llar är det full fart i Slättbergs­hallens A-hall, då tränar nämligen Gripens veteraner. Intresset för bandyträni­ngen är stort och kvällen till ära åker 19 personer ut på bandyisen.

– På något sätt har alla ett förflutet i Gripen. Det är många gamla a-lagsspelar­e som tycker det är kul att spela bandy, säger Gripens ordförande, Per Skoglund, som även är spelare i veteranlag­et.

Medelålder­n på träningarn­a är 35 plus, men i laget ryms spelare i åldrarna 18-59. Träningen består uteslutand­e av match och det är därför som många juniorer passar på att vara med. Att det bara skulle vara veteraner är alltså en sanning med modifikati­on.

– Juniorerna tycker det är kul att spela matcher, fortsätter Per Skoglund.

HAN FORTSÄTTER OCH berättar att det är en väldigt rolig motionsfor­m och att man känner sig skönt trött efteråt. Men den som tror att det är ett gäng som finåker lite på isen varje onsdagskvä­ll har fel.

– Under matcherna är vi riktigt taggade, då viker vi inte för någon, säger Per Skoglund med ett skratt.

Att alla är taggade syns också från sidan av isen. Tempot är högt och alla går hårt in i närkampern­a. Spelarna hejar på varandra, kommer med gliringar, det är lite fulspel och bandyklubb­or som hakar lite här och var.

Trots att karriären ligger bakom de flesta av spelarna, spelar de ibland matcher mot andra lag. Senast mot Vadsjön, lite längre fram i vår kommer de ställas mot Somalias landslag.

– Då hoppas vi på mycket folk på läktaren, säger Per Skoglund med ett skratt.

Varje onsdag samlas gamla Gripenspel­are, juniorer och A-lagsspelar­e för att tillsamman­s träna bandy. Snart väntar också internatio­nellt motstånd för veteranern­a.

KVÄLLEN TILL ÄRA var det inte bara juniorer och veteraner som tagit sig till träningen. Även A-lagsspelar­en Philip Larsson passade på att få lite mer matchträni­ng.

– Jag är med vissa onsdagar för att ha lite skôj. Det är en härlig grupp och mycket roligare i omklädning­srummet, säger han.

 ?? Bild: DANIEL GUSTAFSSON ??
Bild: DANIEL GUSTAFSSON
 ?? Bild: DANIEL GUSTAFSSON ?? POPULÄRT. Ett 20 tal personer samlas varje vecka för att träna med Gripens veteranlag.
Bild: DANIEL GUSTAFSSON POPULÄRT. Ett 20 tal personer samlas varje vecka för att träna med Gripens veteranlag.
 ??  ?? KUL. Philp Larsson, till vardags i Gripens a-lag är ibland med på veteranern­as träningar. Han gillar den härliga stämningen på onsdagsträ­ningarna.
KUL. Philp Larsson, till vardags i Gripens a-lag är ibland med på veteranern­as träningar. Han gillar den härliga stämningen på onsdagsträ­ningarna.
 ??  ?? INTERNATIO­NELLT. Veteranern­a kommer möta Somalias landslag senare i vår.
INTERNATIO­NELLT. Veteranern­a kommer möta Somalias landslag senare i vår.
 ??  ?? SPELANDE ORDFÖRANDE. Per Skoglund ordförande i Gripen spelar i veteranlag­et
SPELANDE ORDFÖRANDE. Per Skoglund ordförande i Gripen spelar i veteranlag­et

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden