Ttela

Kalla matlådor är inte valfrihet

Mat. Det är med stor förundran och skam jag läser att man i Trollhätta­n funderar på att köra hem kall mat till våra omsorgstag­are. De ska under veckan få välja vilken maträtt han eller hon vill ha just denna dag. Detta kallar vissa politiker valfrihet.

- ÅKE LJUNG

Om vi ska använda oss av ordet valfrihet i detta sammanhang och för dessa omsorgstag­are, så skulle de bli körda till restaurang, få välja sin varma mat, bli serverade på ett bord med vit duk.

För det är ju dessa omsorgstag­are som har sett till genom sitt arbetsliv att vi alla andra har det så himla bra i dag.

DENNA TANKE MED kall mat är så långt ifrån verklighet­en man kan komma när det gäller välbefinna­nde bland våra omsorgstag­are.

Nej, skrota detta förslag för det kommer att bli mycket dyrare att genomföra. All personal som ska värma denna matlåda måste ju utbildas, för alla vårdtagare har säkert inte samma mikrovågsu­gn eller spis i sina hem. En del av personalen kanske är outbildad och tar inte sitt uppdrag på allvar.

VI HAR ETT mycket bra och väl fungerande centralkök som ligger på Håjum och som lagar utomordent­ligt bra, god och nyttig mat. Varför har ni styrande inte funderat över detta fantastisk­a kök? Är centraköke­t för litet, bygg nytt! Det är väl bättre att all mat inom kommunen kommer från ett och samma ställe? Det skulle bli ett stort lyft för dagens omsorgstag­are om de skulle få samma mat som kommunens skolor serverar, åtminstone de omsorgstag­are som har sin hemvist inom den centrala delen av kommunen.

Till slut undrar jag, var är alla dessa pensionärs­föreningar som brukar tycka till i många frågor? Upp till bevis nu och skriv!

 ??  ?? Var är alla dessa pensionärs­föreningar som brukar tycka till i många frågor? undrar insändarsk­ribenten.
Var är alla dessa pensionärs­föreningar som brukar tycka till i många frågor? undrar insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden