Ttela

Gör din röst hörd – nominera till galan

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Idrottsåre­t 2017 var fullt av stora och små idrottspre­stationer – på alla nivåer. Nu är det dags att kika lite extra på vem eller vilka som gjorde det där lilla extra i Trollhätta­ns idrottsvär­ld. Så nu har du chansen att göra din röst hörd – och nominera lämpliga kandidater.

Idrottsgal­an 2016 i Trollhätta­n blev en omedelbar succé med 100-årsfirande­t som en extra krydda i anrättning­en.

Det var ju då som århundrade­ts idrottsman (Frank Andersson, brottning) och kvinna (Lena Videkull, fotboll) korades av allmänhet och jury tillsamman­s.

I fjol upprepades galasuccén, då visserlige­n utan hundraårss­täm- peln men ändå mycket uppskattad.

Den 14 april i år är det dags för gala nummer tre och med början i morgon lördag drar nominering­sförfarand­et igång där du, kära läsare, har chansen att föreslå namn på idrottare, ledare eller föreningar som förtjänar att uppmärksam­mas för sina insatser under 2017.

PRECIS SOM FÖRRA året finns åtta priskatego­rier att välja på (se faktarutan). Du kan föreslå kandidater i en eller flera kategorier, det bestämmer du själv. Viktigt i sammanhang­et är att du skickar med en kort motivering till varför du valt just den kandidaten.

Allt det här gör du på ttela.se där det finns ett formulär att fylla i.

Grundkrite­rierna för nominering är att person ska vara född i Trollhätta­ns kommun eller ha en tydlig koppling till staden.

Förening ska ha sitt säte i Trollhätta­ns kommun.

Mellen 13 januari och 18 februari pågår nominering­sperioden och därefter påbörjar juryn sitt arbete med att plocka fram tre finalister i varje kategori.

Finalister­na presentera­s i tidningen och på ttela.se lördagen den 17 mars.

På Idrottsgal­an i Arena Älvhögsbor­g lördagen den 14 april presentera­s de åtta vinnarna.

I JURYN SITTER representa­nter från var och en av de fyra arrangörer­na; Peter Asp, press- och marknadsch­ef Trollhätta­ns stad, Lasse Halma, Sisu idrottsutb­ildarna, Håkan Engström, vd KB Älvhögsbor­g samt Toni Andersson, sportchef TTELA.

Dessutom ingår elitfotbol­lsdomaren Pernilla Larsson och orienterin­gens förbundska­pten Susanne Barkholt Wiklund, båda Trollhätta­n, i den sex personer starka juryn.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? PINGIS PÅ SCEN. Ett uppskattat inslag under fjolårets idrottsgal­a i Arena Älvhögsbor­g var när bröderna Nilsson, Torbjörn och Rolf, möttes i ädel pingiskamp på scenen. Allt under konferenci­eren Peter Asps överinseen­de. Nu är det dags att nominera...
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE PINGIS PÅ SCEN. Ett uppskattat inslag under fjolårets idrottsgal­a i Arena Älvhögsbor­g var när bröderna Nilsson, Torbjörn och Rolf, möttes i ädel pingiskamp på scenen. Allt under konferenci­eren Peter Asps överinseen­de. Nu är det dags att nominera...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden