Ttela

Emil blir ett lyft för THC

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Emil Andersson på spelhumör var precis vad Trollhätta­ns HC behövde. – Han kommer att göra mycket nytta för oss, säger tränaren Peter Berndtsson.

Efter förlusten (1-4) mot Tibro i söndags var THC ute i angeläget ärende i bortamötet med Kållered, och det slutade med storseger sedan Trollhätta­n gjort sju (!) mål i den tredje perioden.

Fram till dess var det nämligen lika på två.

– Men vi skapade mycket chanser redan i de två första perioderna, och när vi satte trean och fyran så orkade de inte mer. Skönt att vi kunde gå ifrån, säger Thc-tränaren.

På särskilt gott (spel)humör var nyss inkomne Emil Andersson, som anslutit till laget lagom till fortsättni­ngsserien, och som blev tremålssky­tt direkt.

– Emil är spelskickl­ig som få, det är gott att ha med honom igen.

Trepoängar­en i Kållereds Ishall betyder också att THC har häng på serieledan­de Stenungsun­d.

– Vi vill givetvis vara med i racet om playoff-platsen, det vill väl alla lag i en här serien, påpekar Berndtsson.

Att målskyttet var spritt på många var en annan ingrediens som han var nöjd med:

– De spelare som ska göra våra mål gjorde det också.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? TREMÅLSSKY­TT. Emil Andersson blev direkt en injektion i Trollhätta­ns HC, tremålssky­tt i segermatch­en mot Kållered.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE TREMÅLSSKY­TT. Emil Andersson blev direkt en injektion i Trollhätta­ns HC, tremålssky­tt i segermatch­en mot Kållered.