Ttela

Mångmiljon­belopp för Lerins sommarstug­a

- FANNY EDSTAM 0522-99000 fanny.edstam@bohuslanin­gen.se

Lars Lerins sommarstug­a på Orust har sålts. Nu har slutpriset offentligg­jorts och det handlar om flera miljoner kronor.

Den svenska konstnären och författare­n Lars Lerin sålde i slutet av sommaren sin över hundra år gamla fiskarstug­a på Orust.

UTGÅNGSPRI­SET, FÖR DEN nyrenovera­de stugan med tillhörand­e sjöbod och båtplats, låg på 6 500 000 kronor. Den folkkäre 63-åringen har ägt sommarstug­an på Gullholmen, Orust, sedan 2016 enligt uppgifter från Lantmäteri­et. Nu har slutpriset offentligg­jorts: 6 500 000 kronor. Alltså lika mycket som utgångspri­set.

DEN EXKLUSIVA VILLAÖN har länge varit extremt populär för både sommargäst­er och turister. Många beskriver samhället som pittoreskt och sträcker sig över två öar, Gullholmen och Härmanö.

På sommaren mångdubbla­s befolkning­en av människor som * Pris: 6 500 000 kronor.

* Taxeringsv­ärde: 3 507 000 kronor (2015).

* Bostadstyp: Fritidshus.

* Boarea: 50 m².

* Biarea: 11 m².

* Tomtarea: 64 m² tomt.

* Antal rum: Tre.

* Driftkostn­ad: 24 150 kr/år.

* Byggår: 1909. Källa: Fastighets­byrån. vill ta del av bland annat deras stora gästhamn, en minigolfba­na, badplatser, restaurang­er, vandringsl­eder och museer.

Lars Lerins gamla fiskarstug­a från sekelskift­e har en fantastisk utsikt över Gullholmsr­ännan. Dessutom finns en egen sjöbod, parkerings­plats och båtplats.

FÖR SEX OCH en halv miljon svenska kronor har de nya ägarna nu fått bland annat ett tvåvånings­hus med braskamin, kök, badrum, vardagsrum och en övervåning med sovrum. Inredninge­n är ljus med många marina inslag. Stugan är uppförd i kärntimmer med trädklädse­l under tegeltak.

 ??  ??
 ?? Bild: JOHAN JOHANSSON TOWN FASTIGHETS­BYRÅN ?? VACKER UTSIKT. Den folkkäre konstnären har sålt den nyrenovera­de stugan på Orust.
Bild: JOHAN JOHANSSON TOWN FASTIGHETS­BYRÅN VACKER UTSIKT. Den folkkäre konstnären har sålt den nyrenovera­de stugan på Orust.
 ??  ?? MILJONAFFÄ­R. 6,5 miljoner kronor. Så mycket köpte de nya ägarna huset för.
MILJONAFFÄ­R. 6,5 miljoner kronor. Så mycket köpte de nya ägarna huset för.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden